2-0 winst in eerste competitiewedstrijd tegen Willem II

Geruststellende 2-0 zege voor NEC

NEC heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen van Willem II. In De Goffert werd het 2-0 voor de Nijmegenaren.

NEC zat vanaf de eerste minuut goed in de wedstrijd. Willem II werd vast gezet door het scherpe NEC dat het spel steeds goed wist te verplaatsen. Al na zes minuten kwam Romano Denneboom door op rechts. Niemand liep echter tegen zijn voorzet aan.

Een minuut later was het alsnog raak. Een voorzet vanaf links werd door de Willem II verdediging slecht verwerkt. Said Boutahar profiteerde door de 1-0 aan te tekenen.

Weer een minuut later was Frank Demouge kansrijk. Maar het duurde tot de twintigste minuut voordat de 2-0 viel. Een vrije trap van de prima spelende Boutahar werd door Denneboom ingekopt.

In de resterende tijd voor rust nam NEC wat gas terug. Maar het kreeg nog wel kansen. Boutahar kreeg nog een kans op aangeven van de ongelukkig spelende Andrzej Niedzielan. Ook Demouge was twee keer dichtbij een treffer.

Na rust kreeg Willem II het initiatief. Alleen Caluwe kreeg nog een kans. Bij NEC debuteerde Alexander Prent zeer verdienstelijk en speelden met name Valencia, Vd Doelen en Denneboom goed.

Bron: Omroep Gelderland