Voor Hristov is het seizoen alweer voorbij

Blessureleed blijft Gorgi Hristov achtervolgen. De spits van FC Zwolle komt dit seizoen niet meer in actie door een knieblessure.

Hristov heeft opnieuw last van zijn linkerknie, die hij eind december blesseerde tijdens een training. Door een zware blessure aan datzelfde gewricht stond hij al eens anderhalf jaar buitenspel bij zijn vorige club NEC. Binnenkort ondergaat de 27-jarige aanvaller weer een operatie aan die knie.

‘Dan wordt zijn hele knie hersteld’, verklaarde zijn zaakwaarnemer Henk van Ginkel. ‘Hij speelde al zonder kruisbanden en nu kreeg hij er een kapotte meniscus bij. Een operatie was onvermijdelijk. Alles wordt aangepakt. De dokter heeft ons verzekerd dat de kans op volledig herstel 99,9 procent is.?


Hristov staat sinds afgelopen zomer onder contract bij FC Zwolle. De verbintenis loopt komende zomer af. Hij is met vier doelpunten topscorer van de hekkensluiter van de Holland Casino Eredivisie. Zijn productie betekende echter niet dat hij een zekerheidje was in de basisopstelling van coach Hennie Spijkerman.

De blessure van Hristov betekent dat FC Zwolle een nieuwe aanvaller nodig heeft. Grote financiële gevolgen heeft de blessure niet. In het contract van Hristov was een clausule opgenomen met betrekking tot de fragiele knie.


Bron: VI

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.