Voor de Telegraaf

De Telegraaf is altijd bijzonder creatief in het vinden van pakkende koppen boven artikelen in die wakkere krant van Nederland. De spelers van Ajax (hun lievelingscluppie) werden ooit wel eens Godenzonen genoemd. Erg creatief natuurlijk! Voor de krant van morgen wil ik ze wel even helpen met de krantenkoppen.

Om de woede na de uitgebrande bus bij het bestuur kenbaar te willen maken, zou gekozen kunnen worden voor “Bestuur Ajax in vuur en vlam na busbrand.” Ik hoorde net echter ook weer bij het nieuws dat de leden van het Ajax-bestuur het nieuws stil wilden houden en dat ze er van baalden dat de brand bekend is geworden. Misschien is deze kop dan wat: “Bestuur Ajax: Media stookt vuurtje alleen maar op.”
Ook in het wedstrijdverslag kan er uiteraard gebruik worden gemaakt van enige creativiteit. Stel Ajax wint door een prima beginfase dan lijkt “vlammende start bezorgd Ajax de winst” me wel wat. Winnen ze door late goals dan is “Ajax brandt pas laat los” weer beter. Wint Ajax erg overtuigend dan is “Ajax zet trainer en supporters in vuur en vlam” wel weer een leuke. En anders is in dat geval “Ajax laat vuurwerk zien”, maar ook “Ajax ijskoud na brand” een van de vele mogelijkheden. Wordt het nu een benauwde 1-0 dan is “Ajax sleept drie punten voor de poorten van de hel weg” misschien een idee, hoewel hij wel wat lang is. Wanneer het gelijkspel tot stand komt na eerst achter te hebben gestaan is “Ajax houdt schade beperkt” een idee. Verliest Ajax dan is “Ajax verliest niet alleen een bus” een geschikte kop, hoewel hij wel wat plat is, zelfs voor de Telegraaf. Iets voorzichtiger is “Ajax kan schade niet meer herstellen” ,of deze: “Brand gooit roet in aanvalsplannen Ajax.”
Verliest Ajax met overtuigende cijfers dan zit ik meer te denken aan “crisis brandt los bij Ajax.” Of iets gemener: “Nu ook binnenbrand bij Ajax.” Zo ik hoop dat de redactie er iets mee kan! Succes! Ik lees het morgen wel! (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan