Volgend seizoen

Door de Intertoto staat het nieuwe seizoen vroeger dan ooit voor de deur, hetgeen betekent dat ook de nieuwe selectie vroeger dient vast te staan dan normaal. Wie echter naar de huidige staat van de selectie kijkt, kan niet anders dan zich zorgen maken. Misschien dat een paar aankopen uitkomst gaan bieden, maar de spelersgroep zoals die er nu staat is volstrekt uit balans.
Beginnen we met de keepers, dan kunnen we niet anders doen dan bidden dat Dennis niet deze zomer al weg gaat, want hij zou onze club met een gigantisch probleem achterlaten. Door het vertrek van Hoop en Brack zijn immers de beoogde opvolgers weggevallen, want Van der Sleen zal moeite hebben zich een grotere rol dan part time stand-in aan te laten meten.
De verdediging, vorig seizoen op z’n zwakst gezegd niet de meest betrouwbare linie, is inmiddels goed dicht getimmerd aan de linkerkant, precies de plek waar afgelopen seizoen juist niet de problemen lagen. Naar verluidt is Looyen op zoek naar een centrale verdediger, type leider en dat is inderdaad geen overbodige luxe. In mijn optiek zou snelheid één van de belangrijkste eigenschappen van de nieuwe man moeten zijn, want een lange bal achter de verdediging zorgde vorig jaar over het algemeen voor grote chaos bij rood-zwart-groen en uitstekende kansen voor de tegenstander. Verder blijft het verbazingwekkend dat de rechterkant nog immer geen prioriteit blijkt te hebben. Je vraagt je af waarom Pascal Heije, er van uitgaande dat hij mede dit gat moet gaan opvullen, nog geen nieuw contract heeft getekend.
Seizoenkaarthouders voor de vakken F en G op de Hazenkamp zullen komend jaar ongetwijfeld waar voor hun geld krijgen, want met de overvloed aan middenvelders zal het grootste deel van het spel zich rond de middenlijn afspelen. De clubleiding moet wel erg onder de indruk zijn geraakt van de kwaliteiten van Boutahar, want hij was feitelijk overbodig. Door zijn komst lijkt die zwarte piet nu te zijn doorgespeeld aan Hersi, die volgens welingelichte bronnen zijn eerste gesprekken in het Oosterpark over een mogelijk vertrek naar FC Groningen al heeft gevoerd. Het blijft een vreemde gewaarwording dat NEC zo weinig waarde hecht aan de topscorer van de afgelopen twee seizoenen.
Overigens zegt het feit dat Hersi die titel kon grijpen waarschijnlijk meer over de staat van de aanval, dan over de kwaliteiten van de kleine middenvelder. Demouge bleek afgelopen seizoen na een moeizaan jaar toch de meest scorende aanvaller, maar ook bij hem bleef de teller steken op 4. Hij zal komend seizoen samen met Niedzielan de kar moeten gaan trekken, hoewel ik me niet kan voorstellen dat Looijen niet minimaal nog één andere spits aan de selectie toevoegt. Hopelijk wordt het niet weer zo’n paniekaankoop als De Freitas afgelopen zomer, want zelfs als de goede man eens niet racistisch werd benaderd, bleek hij van weinig toegevoegde waarde.
Leen, ik wacht vol spanning… (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan