Vitesse 2-NEC 2 ongeldig

De bekerwedstrijd tussen de beloftenteams van Vitesse en NEC (1-2) wordt overgespeeld. De KNVB bestraft de Nijmeegse club voor het opstellen van de geschorste Roel Hendriks, die dus niet speelgerechtigd was.


Op het veld van amateurclub SML bracht Hendriks de bezoekers uit Nijmegen zelfs op voorsprong (0-1). Vitesse verloor de wedstrijd op maandag 16 augustus met 2-1, maar krijgt een herkansing door de aanwezigheid van Hendriks op het veld.


?We hebben een fout gemaakt door hem in deze wedstrijd te laten spelen?, erkent Cees Lok, de trainer van Jong NEC. Lok zegt onder voorbehoud te reageren, aangezien NEC door de KNVB nog niet op de hoogte is gebracht van de maatregel. Pas na de formele afronding van deze affaire zal de KNVB aan beide clubs de nieuwe speeldatum bekendmaken.


De KNVB heeft Vitesse begin deze week een fax gestuurd, met daarin de mededeling dat NEC een niet gerechtigde speler heeft opgesteld. De voetbalbond gaf de Arnhemse club vervolgens de keuze of Vitesse bezwaar wilde aantekenen. Dat zou er in de praktijk op neerkomen dat de wedstrijd ongeldig wordt verklaard en dus overgespeeld dient te worden.


?In eerste instantie hebben we gezegd dat we wilden afwachten of de uitslag voor beide ploegen uiteindelijk van belang zal zijn?, zegt Theo Bos, de trainer van Jong Vitesse. ?Stel je voor dat Vitesse en NEC eerste en twee worden in de poule, of omgekeerd. Dan gaan we allebei door naar de volgende ronde en hoef je de wedstrijd niet opnieuw te spelen.?


De KNVB kon daarop echter niet wachten, waarna Vitesse besloot de wedsrijd over te laten spelen. ?We willen graag door in het bekertoernooi?, zo verklaart Bos de logische keuze van de Arnhemse club.


Jong Vitesse en Jong NEC zijn in het bekertoernooi voor reserveteams ingedeeld in poule 5, samen met Jong Helmond Sport, Jong De Graafschap en Jong VVV. Na een halve competitie plaatsen de twee hoogstgeklasseerde clubs zich voor de volgende ronde.


Namens NEC verklaart Lok dat de Nijmeegse club niet rouwig is om de maatregel. ?Dit zijn goede wedstrijden voor de spelers. We zullen waarschijnlijk toch wel doorgaan naar de volgende ronde, dus is het voor de spelers alleen maar goed dat ze nog een keer zo’n bekerwedstrijd tegen Jong Vitesse kunnen spelen.?

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan