Van Rijswijk meest effectieve schutter

René van Rijswijk schoot afgelopen zaterdag alle grappen over zijn gebrek aan scorend vermogen richting het verleden. Met de 5-2 tegen NAC maakte hij zijn tweede competitiedoelpunt in vijftien dagen tijd en het was dit keer nog een mooie ook.

Zijn goal maakt Van Rijswijk zelfs tot de meest effectieve speler van NEC dit seizoen. De aanvallende middenvelder had 301 minuten nodig om zijn twee doelpunten te maken. Dat betekent dat hij deze jaargang iets meer dan anderhalve volledige wedstrijd nodig heeft per doelpunt.

De nummer twee op de lijst is nou ook geen voetballer die door het publiek altijd even hoog wordt aangeslagen. Maar Fabian de Freitas had voor zijn drie doelpunten slechts 562 minuten nodig. Beduidend minder dan topaankoop Andrzej Niedzielan (736), de inmiddels naar Sparta vertrokken Dennis de Nooijer (990) en Frank Demouge (1112) die ook drie keer scoorden.

De meeste Nijmeegse doelpunten werden tot nu toe dit seizoen gescoord door Youssouf Hersi, ook vorig jaar clubtopscorer. Maar omdat hij voor zijn vijf goals liefst 1843 minuten nodig had, staat hij pas op de zesde plaats in het klassement, maar net voor Demouge.

Björn van der Doelen heeft ook drie doelpunten gemaakt, maar had daarvoor 1220 minuten nodig en staat daarom niet op de lijst.

Bron: De Gelderlander