Talent bij NEC

“De hoofddoelstelling van de voetbalschool op voetbalgebied is het voeden van de eerste-elftalselectie vanuit de jeugdopleiding.”
Deze tekst komt van de officiële website van onze club en lijkt op het eerste gezicht een open deur in te trappen. Maar je kunt je afvragen of die hoofddoelstelling wel daadwerkelijk wordt nagestreefd.
Immers, stel je bent een groot talent. Wat, je bent zelfs een toptalent, want je bent aanvoerder van het Nederlands elftal onder 19 jaar. Van dat elftal zie je steeds meer jongens aan het echte werk ruiken. Je noteert Babel’s invalbeurten bij Ajax, je gunt Kruys zijn basisplaats bij Utrecht en juicht mee als Wisse scoort voor Az. Onderwijl speelt je eigen team zich naar een meer dan teleurstellend seizoen en lijkt het centraal achterin, daar waar jij speelt, meer dan eens niet goed te zitten. Ondanks de matige resultaten zijn er voldoende mogelijkheden om eens lekker in te vallen bij een comfortabele voorsprong. Je loopt je zelfs enthousiast warm, maar moet tot je verbazing voorrang verlenen aan middelmatige spelers waarvan de club al heeft aangegeven er niet mee verder te willen. Het doet pijn dat je trainer niet inziet dat je debuut maken bij een 5-2 achterstand in één van de meest dramatische wedstrijden in de geschiedenis van de club geen feestelijke gebeurtenis is, maar goed de 3 minuten staan in de boeken. Als blijkt dat je tweede kans alweer een hopeloze affaire is (immers 3-0 achter bij Roda) vraag je je af wat de club met je wilt. En dan krijg je het antwoord middels je contractaanbieding: niet echt een topaanbod en dat maar voor één jaar!! Geen wonder dat ze hier Makaay en Korsten lieten lopen, denk je en pakt de eerste beste kans die zich aandient. Dan maar eerst een paar jaar eerste divisie. Begrijpelijk. Mark Otten, het ga je goed, hopelijk zien we je ooit nog terug bij Nec, als de mensen die het niet in je zien zitten weg zijn.
Wij, de supporters zullen er dan nog wel zijn. Alhoewel, de club doet wel steeds verwoedere pogingen de supporters van zich te vervreemden. Na de uitspraken van Neeskens en de dreigende uitzettingen op vakken C, D en E volgt nu het vertrek van een Nijmeegse hoop in bange dagen. Want met alle respect voor Boutahar, Valencia en Tininho – het zijn goede voetballers en ik hoop dat ze vele successen gaan beleven met NEC – mijn Nimweegs hert gaat er niet harder van kloppen….(pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan