Jong NEC speelt matig maar scoort vijf keer

Jong NEC versloeg gisteravond in het Goffertstadion het als voorlaatste geklasseerde Jong AGOVV met 5-1. Ondanks de hoogte van de uitslag was trainer Cees Lok niet tevreden over het vertoonde spel. Eerder dit seizoen had zijn team de Apeldoorners uit met 0-9 afgedroogd.

“We speelden een slechte wedstrijd”, vond Lok. “Het was erg slordig en we leden veel balverlies. Als we even aanzetten, werden we wel gevaarlijk, maar het niveau van het voetbal was niet goed.”

Toch kwamen de Nijmeegse reserves met de regelmaat van de klok tot scoren. Aanvaller Tarik Divarci verzorgde de assists waaruit Alexander Prent in de negende en Muslu Nalbantoglu in de 25ste minuut het doel troffen. Op aangeven van de laatste bepaalde Prent in de 43ste minuut de ruststand op 3-0.

Linksback Sandreo de Jong, die na rust tot linksbuiten werd gebombardeerd, zorgde in de 49ste en 86ste minuut voor de vierde en vijfde Nijmeegse treffer, beide malen uit een assist van Prent. Tussendoor scoorde AGOVV in de 49ste minuut tegen nadat een Nijmeegse verdediger de bal recht in de voeten van een tegenstander had gekopt. Daarna voorkwam doelman Matteüs Hoop nog twee tegentreffers.

Doordat koploper Jong Heracles eveneens won (0-1 bij FC Zwolle) blijft de achterstand van NEC op de Almeloërs met een wedstrijd minder gespeeld acht punten.

Bron: De Gelderlander