SV doet beklag over nieuwe thuisshirt

Na vele berichten en signalen van leden en overige supporters heeft het bestuur van de Supportersvereniging NEC besloten om vandaag in een persoonlijk gesprek bij voorzitter Hans van Delft officieel een klacht in te dienen tegen het nieuwe thuisshirt, dat vorige week werd gepresenteerd.
 
De introductie van dit shirt druist in tegen de afspraken die in 2000 zijn gemaakt. Toen werden er in het kader van het 100-jarig bestaan van de club 2 nieuwe tenue’s geintroduceert, welke de komende 100 jaar het NEC-tenue zouden blijven. Dit gezien het verleden waarin NEC nogal wat verschillende shirts heeft versleten. Hier wilde men van af. Na een grote actie, op touw gezet door supporters werd in 2000 ook afgedwongen dat het rood-groen-zwarte tenue in thuiswedstrijden en het witte tenue in uitwedstrijden gebruikt zou worden. Iedereen was hierover uiteindelijk tevreden en het is 4 jaar relatief rustig geweest rond de shirts.
 
Tot vorige week dus, toen tot grote verbazing van iedereen een shirt werd geintroduceerd dat nog wel lijkt op het shirt van vorig seizoen, maar wat toch duidelijk ook een aantal grote verschillen laat zien, welke voor vele supporters, en ook voor het bestuur van de Supportersvereniging onacceptabel zijn. Kleine veranderingen op detailniveau (bijvoorbeeld door de komst van een nieuwe kleding- of hoofdsponsor) zijn in onze ogen ook geen probleem, dat is de afgelopen 4 jaar ook gebeurt. Maar dit jaar zijn de veranderingen toch wel erg radicaal, en zoals gezegd, onacceptabel.
 
De grootste twee fouten in het nieuwe shirt:
1. De kleuren rood en groen zijn veel te licht, met name het groen kan echt niet! 2. Het omdraaien van de kleuren ter hoogte van de schouders heeft het ontwerp echt radicaal verandert.
 
Over de manier waarop van de sponsors Setpoint, AG Neovo, Lotto en McDOS zichtbaar zijn valt te discussieren, maar daar hebben wij op zich niet zoveel problemen mee.

Ter illustratie de shirts van vorig seizoen (die ons inziens prima zijn, waarom niet alleen Fila vervangen door Lotto?) en de shirts van dit seizoen:

Bron: Supportersvereniging NEC

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan