Seizoen 2004-2005 vandaag begonnen voor NEC

Daar waar alle andere profclubs nog vakantie vieren is NEC vandaag als eerste club begonnen aan de voorbereiding op het seizoen 2004/2005. Relatief vroeg aangezien de competitie pas in het weekend van 15 augustus begint, maar het heeft alles te maken met de UEFA Intertoto Cup, waar NEC voor het eerst in de clubhistorie aan gaat deelnemen. Volgende week zaterdag 3 juli treft NEC in de eigen Goffert de Ierse club Cork City of het Zweedse Malmö FF. Definitief uitsluitsel daarover komt pas zondagavond als beide ploegen onder toeziend oog van de technische staf van NEC tegenover elkaar staan. Het eerste duel eindigde afgelopen zaterdag enigszins verrassend in een 3-1 zege voor de club uit Ierland.

Vanmiddag om 14:30 uur stond de eerste training voor de selectie op het programma. Deze werd voorafgegaan door een korte persconferentie in de Brasserie van het Goffertstadion waar technisch directeur Leen Looyen de selectie en met name de nieuwe spelers introduceerde aan de verzamelde pers.

Nieuwe gezichten
Ten opzichte van vorig seizoen herbergt de selectie liefst 10 nieuwe gezichten. Tot nu toe werden vijf spelers van buitenaf aangetrokken: Tininho (RBC), José Valencia (Ajax), Saïd Boutahar (RKC Waalwijk), 3e doelman Raymond van Emmerik (1. FC Kleve) en officieel vandaag pas Patrick Pothuizen (FC Twente). Vanuit Jong NEC en de A1 zijn vijf spelers doorgeschoven naar de 1e selectie onder leiding van Johan Neeskens en zijn assistenten Ron de Groot en Cees Lok (ook nieuw bij het eerste elftal): Thijs Hendriks, Roel Hendriks, Alexander Prent, Nick Paymans en Rutger Worm. Laatstgenoemde is nog herstellende van een blessure en was daardoor niet aanwezig. De eveneens geblesseerde Andrzej Niedzielan was wel aanwezig, het herstel van de spits verloopt voorspoedig.

Meer versterkingen
Leen Looyen kondigde aan dat er op korte termijn nog een of meerdere nieuwe gezichten te bewonderen zullen zijn, met name in aanvallend opzicht. Ter zijner tijd zal daarover meer informatie over naar buiten worden gebracht.

Nieuwe kledingsponsor: Lotto
De selectie van NEC is volledig in het nieuw gestoken door Lotto, dat vanaf dit seizoen de nieuwe kledingsponsor is en Fila opvolgt. Saïd Boutahar en Patrick Pothuizen onthulden het nieuwe uit- en thuisshirt voor het seizoen 2004/2005. 

Na afloop van de persconferentie toog de selectie onder leiding van trainer Johan Neeskens naar buiten voor de eerste veldtraining van het seizoen 2004/2005. Aanstaande zaterdag staat het eerste oefenduel op het programma, traditioneel zijn de amateurs van NEC de tegenstander. Het duel wordt gespeeld op het amateurcomplex naast stadion De Goffert en begint om 17:00 uur.


Bron: NEC-Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan