Ruil Demouge-Pothuizen was eerste optie

Pothuizen
NEC was al een tijdje op zoek naar een topper voor de laatste linie. “En dus zijn ze bij mij terechtgekomen”, lacht Patrick Pothuizen. “Maar zonder dollen: wat is een topper voor NEC? Ik denk dat ik een ideale speler vor de club ben, laten we het daar maar op houden.” De geruchten rond een terugkeer van Patrick Pothuizen naar Nijmegen circuleerden al een tijdje. Pothuizen werd in eerste instantie in verband gebracht met spits Frank Demouge, maar na het bijtekenen van Blaise N’Kufo verdween die ruil met gesloten beurzen van tafel. Een nieuwe constructie diende zich pas geleden aan. “NEC zocht al een tijdje een centrale verdediger, maar omdat ik nog een contract had bij Twente en daar een fors salaris verdiende, dacht ik in eerste instantie niet aan mezelf’, aldus Pothuizen. ‘Maar toen duidelijk werd dat Twente Resit Schuurman heel graag wilde hebben, kwamen de clubs tot deze ruilconstructie.”
 
Pothuizen is er maar wat blij mee dat hij de nadagen van zijn loopbaan mag doorbrengen in eigen omgeving. De Groesbeker heeft een groot verleden in De Goffert en heeft nooit onder stoelen of banken geschoven dat NEC zijn club is. ‘Maar dat wil niet zeggen dat ik per se bij Twente wilde vertrekken. De enige reden waarom ik misschien weg zou willen was de afstand van Groesbeek naar Twente. In het verleden reden Bjorn van der Doelen en Arco Jochemsen altijd mee, maar nu zou ik elke dag alleen moeten. En daar zag ik wel een beetje tegenop. Maar verder niets dan lof voor Twente. Ik heb een prachtige tijd gehad. het is een fantastische club met een fantastische aanhang.”
 
Maar de lokroep van zijn oude club kon hij eenvoudigweg niet weerstaan. “Vooral omdat ik bij NEC de zekerheid heb dat ik nog minimaal twee jaar kan spelen. Ik ga er financieel op achteruit, maar dat maakt me niet uit. Ik woon op vijf minuutjes van het stadion, dit is echt ideaal voor mij.”Schuurman
Resit Schuurman heeft zoveel te vertellen, maar de kaken moeten nog even op elkaar blijven. Pas vandaag, als hij zijn handtekening onder een driejarig contract bij Twente heeft gezet, mag hij de buitenwereld laten weten dat hij dolblij is met zijn nieuwe werkgever. De 25-jarige Schuurman staat al jaren op het verlanglijstje van de Enschedese Club.
 
De eerste keer dat Twente zich meldde was een dag na zijn debuut in het eerste van Go Ahead Eagles. Tot een overgang kwam het destijds niet. Ook drie jaar geleden wilde Twente de bij Schalkhaar opgegroeide Schuurman heel graag hebben, maar NEC bleek uiteindelijk een stuk slagvaardiger. Schuurman miste in drie seizoenen slechts twee competitiewedstrijden voor NEC Na twee vergeefse pogingen vanuit Enschede, is het nu bij de derde keer wel raak. Na drie seizoenen Nijmegen wachten hem nu drie jaar Enschede.
 
Het is de bedoeling dat Schuurman de opvolger wordt van rechtervleugelverdediger Chris van der Weerden, die nog altijd geen nieuwe club heeft gevonden. Naast rechtsachter kan Schuurman ook nog als rechtermiddenvelder uit de voeten.


Bron: Tubantia & NECfan.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan