Roda JC heeft geen kind aan NEC

Roda JC-NEC (1-0) 4-0
31. Redan 1-0
53. Filipovic 2-0
54. Kone 3-0
87. Redan 4-0


Bijz: Rob Wielaert shiet in de 74e minuut een penalty op de lat.

 Pieter Vink
 12.225 (200 NEC-supporters)
  Ax, Tumba (NEC) & Brouwers, van Hoogdalem (Roda JC)

Roda JC
Kujovic, Senden, Filipovic (83′ Vandenbroeck), Luijpers (66′ v.Hoogdalem), Brouwers, Vicelich, v.Dessel, v.Dijk, Sonko (77′ Elberkani), Kone, Redan

NEC
Dennis Gentenaar; Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Arjan Ebbinge (77′ Mark Otten), Björn van der Doelen; Resit Schuurman, Pascal Heije, Jarda Simr (84′ Fabian de Freitas), Patrick Ax (66′ Frank Demouge), Youssouf Hersi, Zico Tumba

Met Arouna Kone in de rol van uitblinker, had Roda JC vrijdagavond geen kind aan NEC, dat met minimale inspanningen dacht iets weg te kunnen halen uit Kerkrade. Door de afgetekende zege (4-0) spoelden de Limburgers de kater van een week eerder wat weg.
 
 Toen immers verloor de ploeg van trainer Wiljan Vloet in hetzelfde Parkstad Limburg Stadion van SC Heerenveen, door een late treffer van Mika Väyrynen, waardoor het de directe uitzicht op Europees voetbal verloor. NEC probeerde het vrijdag op dezelfde wijze als de Friezen (op de counter), maar kwam eenvoudig kwaliteit tekort om op enig succes te mogen hopen.
 
 Het gevolg was dat er in Kerkrade maar één ploeg was die voetbalde, en dat was Roda JC. De thuisploeg kreeg via Ivan Vicelich, Arouna Kone en Iwan Redan ook wel wat kleine kansjes, maar het Limburgse publiek moest tot de 31ste minuut wachten eer het kon juichen. Iwan Redan rondde een voorzet van uitblinker Kone fraai af, 1-0.
 
 Nadat Kone nog voor de pauze keihard op de onderkant van de lat had geschoten, maakte Roda onmiddellijk na de pauze korte metten met de Nijmegenaren. Eerst knalde Predrag Filipovic na een afgeslagen corner ongenadig hard in de bovenhoek (2-0), waarna Kone, die twee NEC-verdedigers afblufte, nog in dezelfde 54ste minuut de marge op drie bracht.
 
 En NEC? Dat kon daar alleen via Jarda Simr (schot op de paal) en Robbie Wielaert (strafschop op de lat) iets tegenover stellen. Zelfs een eretreffer was de ploeg van trainer Johan Neekens dus niet gegund. Sterker: in de slotfase profiteerde nogmaals Iwan Redan van een falende Nijmeegse buitenspelval: 4-0.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan