Reacties na Vitesse-NEC

Gentenaar: ”Blij dat het seizoen over is”
NEC-doelman Dennis Gentenaar baalde dat Vitesse in de slotfase nog op gelijke hoogte kwam, maar was ook blij met het definitieve lijfsbehoud. ”Blij dat het seizoen over is, nu kunnen we het een beetje uitspelen.”

Het puntje dat NEC nog nodig had voor lijfsbehoud leken er toch een tijd drie te worden. ”Ik geef na de 2-1 nog aan: jongens, niet te snel eruit lopen en dat gebeurt dan toch”, was de teleurgestelde reactie van de Nijmegenaar op Omroep Gelderland.

”Je komt 2-1 voor, door twee goede goals, dan baal je toch dat het niet tot het einde 2-1 blijft”, aldus Gentenaar.


Demouge: ”Het is echt onbegrijpelijk”
Ras NEC’er en Nijmegenaar Frank Demouge had na de 2-2 tegen Vitesse een slecht gevoel over de late gelijkmaker. ”Ik weet niet wat ze daar achterin aan het doen waren: stappen op buitenspel? Maar het is echt onbegrijpelijk.”

Demouge speelde een belangrijke rol bij de gelijkmaker van Youssouf Hersi. ”We hebben veel lange ballen gespeeld en één kwam toevallig goed aan”, analyseerde de Nijmegenaar de bal die hij doorkopte op Hersi, die beheerst scoorde.

”Dan kom je goed op 2-1. Ik dacht dat het eerder 3-1 zou worden en het dan zo stom weggeven…”, aldus Demouge tegenover Omroep Gelderland.


Hersi: ‘”Net niet super”
Youssouf Hersi scoorde twee keer voor NEC, maar noemde zijn invalbeurt ”net niet super”. ”Maar je weet hoe een derby is. Ik ga er in tot dat ik erbij neerval.”

”Ik had liever drie punten gehad en dan minder scoren”, aldus de invaller tegenover Omroep Gelderland. De middenvelder zag vanaf de bank goed waar de zwakke plek bij Vitesse lag: ”Ik zag dat als je druk zette op de Vitesse-verdedigers, ze de lange bal speelden, maar die komt vaak niet ver. Dan kun je dus juist druk zetten.”

Hersi was duidelijk over de 2-2: ”We hebben een fantastische prestatie geleverd. Jammer dat we niet wonnen.”


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan