NEC zet Vitesse met één been in de Nacompetitie

Vitesse-NEC (0-0) 2-2
54. Hofs 1-0
76. Hersi 1-1
84. Hersi 1-2
90. Hofs 2-2

 Dick Jol
 12.500 (1200 NEC-supporters)
   Knol (Vitesse), Wisgerhof & Van der Doelen (NEC)

Vitesse
Dragoslav Jevric, TimCornelisse, Bert Konterman, Ruud Knol, Alexander Ilic, Alexander Rankovic, Nicky Hofs (91′ Michael Dingsdag), Michael Jansen, Stijn Schaars (85′ Eldridge Rojer), Matthew Amoah, Paulo Rink

NEC
Dennis Gentenaar; Pascal Heije, Peter Wisgerhof, Arjan Ebbinge, Mike Zonnevel (73′ Zico Tumba); Edgar Barreto, Rob Wielaert, Jarda Simr (74′ Youssouf Hersi), Björn van der Doelen; Frank Demouge, Andrzej Niedzielan (86′ Resit Schuurman)

NEC en Vitesse speelden een boeiende Gelderse derby, die eindigde in een puntendeling: 2-2. Nicky Hofs en Youssouf Hersi waren de doelpuntenmakers.


 


De puntendeling paste bij het duel, waarin de twee rivalen erg aan elkaar gewaagd waren. Maar voor de Arnhemmers betekent het gelijkspel dat ontsnappen aan de nacompetitie alleen nog theoretisch mogelijk is. De ploeg van Edward Sturing moet de twee resterende duels winnen en concurrent ADO Den Haag moet de laatste twee duels verliezen.


 


Na een boeiende en doelpuntloze eerste helft opende Nick Hofs de score in de 53ste minuut. Hij kopte een voorzet van Paulo Rink binnen, zag zijn inzet gekeerd, maar joeg vervolgens de rebound hoog in de touwen.


 


NEC had de achterstand aan zichzelf te danken, want de Nijmegenaren creëerden een flinke handvol mogelijkheden. Björn van der Doelen was het dichtst bij een treffer, maar hij raakte de paal en zag later dat Aleksander Ilic zijn schot van de doellijn kopte.


 


Toch kwam de ploeg van coach Johan Neeskens tot scoren. Invaller Youssouf Hersi tikte een kwartier voor het eindsignaal de bal binnen nadat Frank Demouge de bal met het hoofd had klaargelegd. En acht minuten later was de kleine aanvaller weer dé man. Hij kreeg buiten de Arnhemse zestien alle gelegenheid uit te halen, en deed dat met een fraai schot in de bovenhoek.


 


Nick Hofs voorkwam echter dat de gehate rivaal ging zegevieren in het Gelredome. Bert Konterman vond hem met een kopbal, waarna de middenvelder vanaf vijf meter Dennis Gentenaar klopte.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan