PSV-fans roepen op tot boycot NEC-PSV

Supportersvereniging PSV Fans United roept op tot een boycot van het duel NEC – PSV op 18 september. Dit uit protest tegen de verplichting om via een buscombi naar de wedstrijd te reizen. De buscombiregeling werd opgelegd na de ongeregeldheden die vorig seizoen tussen NEC-fans en PSV-fans plaatsvonden.


Op de site van PSV Fans United wordt de volgende toelichting op de boycot gegeven:


Vorig seizoen gaf NEC en de gemeente Nijmegen nog aan dat er eventueel van de verplichte buscombi, die al jaren het enige vervoersmiddel voor de PSV-supporters was, zou worden afgestapt. Echter door de schermutseling tussen PSV en NEC-fans tijdens de vriendschappelijke wedstrijd om de Philips Cup in Nijmegen, begin dit jaar, heeft de gemeente Nijmegen in overleg met NEC besloten om de PSV-supporters een verplichte buscombi op te leggen. Ondanks het protest van de beide voorzitters van de supportersverenigingen van PSV bleef de gemeente Nijmegen en NEC bij het besluit.
(…)
Tijdens het gesprek dat we gisteren in Nijmegen hadden hebben we duidelijk gemaakt dat die schermutseling losstaat van de supporters die met de verplichte buscombi rijden. Met andere woorden; supporters die bij een vechtpartij betrokken raken hoeven niet perse met een buscombi mee te komen. Dus al leg je die buscombi toch op is dat geen vrijwaring dat er geen PSV-supporters los zullen reizen.


Ook de belofte om naar het verloop van de aankomende wedstrijd NEC – PSV te kijken met het oog op de toekomst nemen we met een korreltje zout, omdat de gemeente Nijmegen en NEC het gedrag van de PSV-supporters in de aanloop naar de wedstrijd van volgend seizoen zal bekijken. Verloopt NEC – PSV dit seizoen zonder problemen dan zal men daar volgend seizoen wel weer een ander excuus hebben om een verplichte buscombi op te leggen.


Wij van PSV Fans United roepen de PSV-supporters op om de wedstrijd NEC – PSV te BOYCOTTEN.

Bron: Voetbalonline

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan