Provocatie

Nadat er 3 jaar geleden een hoop commotie ontstond over het shirt, werd het na de handtekeningenactie snel rustig. NEC had zich neergelegd bij het verlies (hoewel ze nooit zo sportief geweest zijn om dat verlies toe te geven). NEC speelde in twee prachtige shirts, maar gelukkig uit in het wit en thuis in de heilige 3-kleur.

De jaren erop was er dus weinig commotie. Supporters die het balken-shirt terug wilden hebben kregen bij NEC geen gehoor. Zelfs niet nadat er bij NEC aangedrongen werd om nieuwe retroshirts te maken voor de verkoop in de fanshop. Het balkenshirt was en is taboe, omdat er rust bewaard moest worden!

Supporters iets onthouden, dat ze graag willen hebben is natuurlijk triest. Zeker als het alleen maar iets is om met een nostalgisch shirt terug te denken aan die mooie oude tijd.
Maar goed, hoe triest dit ook is, zolang NEC de keuze van de supporters (85% tegen 15%) respecteerd en niet in een wit shirt gaat voetballen, zou je het nog enigszins kunnen begrijpen.

Wat schets mijn verbazing? Voor de voor supporters superbelangrijke en superhistorische wedstrijden van de uefa-cup komt NEC met een wit shirt op de proppen, met een klein beetje rood-groen-zwart op de borst. NEC, de club die rust rond de shirts wilde hebben komt nu zelf met een shirt, waarvan ze weten dat een hoop supporters hier fel tegen zullen zijn. NEC maakt alles weer zelf onrustig! Over beleid gesproken!

Het vervelende is dat veel supporters (heel logisch) het shirt moeten hebben, omdat het dat unieke europacupshirt is. Als er inderdaad 1000 verkocht worden heeft NEC toch haar zin: Een wit shirt wordt toch geslikt door de supporters.

Voor mij is het niets anders dan een provocatie van het NEC-bestuur! En het wordt duidelijk dat ze bij NEC zeer slechte verliezers zijn. (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan