Polen krijgt 5-1 pak slaag van Denemarken

Begin september beginnen de meeste landen met hun WK-kwalificatiewedstrijden voor het WK 2006 in Duitsland, gisteravond werden weer de eerste oefeninterlands gespeeld sinds het EK in Portugal. Polen kreeg in eigen land een flink pak slaag van Denemarken, het werd maar liefst 1-5.

Andrzej Niedzielan mocht van bondscoach Paweł Janas in de basis beginnen maar was niet opgewassen tegen de Deense defensie en mocht dan ook blij zijn dat hij pas na 70 minuten werd vervangen.

Bij Denemarken was Peter Madsen de grote man, hij scoorde maar liefst drie maal. Wisla Krakow spits Zurawski redde in de 76ste minuut de eer voor Polen en scoorde de 1-3 maar daarna kreeg Polen in de slotfase alsnog twee doelpunten tegen: 1-5.

Na de  5-1 nederlaag is de positie van bondscoach Paweł Janas nog onzekerder geworden, de media in Polen gaat er van uit dat hij de eer aan zich zelf zal houden en nog deze week ontslag zal nemen.

Polen speelt op 4 september in en tegen Noord-Ierland, vier dagen later wacht in eigen land Engeland. De andere tegenstanders in Groep 6 zijn Oostenrijk, Wales en Azerbeizjan.

Polen-Denemarken (0-0) 5-1
23. Madsen 0-1
30. Madsen 0-2
51. Gaardsøe 0-3
76. Zurawski 1-3
86. Jensen 1-4
90. Madsen 1-5

Scheidsrechter: Ivan Bebek (Kroatie).