Play-offs

Het is weer eens zo ver, de heren in Zeist hebben opnieuw een belachelijk idee uit de hoge hoed getoverd. Na eerst al het bekertoernooi verkracht te hebben (zie hieronder), komen er nu vanaf volgend seizoen play-offs na afloop van de reguliere competitie om de europese tickets te verdelen. Dit nieuwe concept zou Nederland helpen de steeds grotere achterstand ten opzichte van de ons omringende landen te verkleinen. Volgens Kessler wordt het publiek de grote winnaar, aangezien het spanningsveld aanzienlijk zal toenemen.
Dit plan roept gelijk een groot aantal vragen op. Ten eerste lijkt het een vrij eenzijdig genomen besluit, als het publiek de grote winnaar wordt, is er dan ook overleg geweest met de SOVS (overkoepelende organisatie van supportersverenigingen)? En kan iemand mij uitleggen hoe het spelen van play-offs het gat met andere voetballanden zou kunnen dichten? Een groter aantal wedstrijden die onder druk gespeeld worden? Dat is natuurlijk nog maar de vraag, want zoals ijshockey of basketbalfans zullen weten zorgen play-offs er vaak voor dat de competitie die ervoor gehouden wordt niet meer is dan een soort opwarmronde. Niet echt spannend dus. En passen deze wedstrijden wel in de al overvolle voetbalkalendar? De competitie moest toch juist kleiner?
Hoe de play-offs ingericht gaan worden is nog niet helemaal bekend, maar wel zeker is dat het vanaf volgend seizoen zijn begin moet krijgen. Dan moeten we maar hopen de zes clubs die dit seizoen europees spelen genoeg punten halen, zodat we de huidige positie op de ranglijst vast kunnen houden en niet een paar Uefa Cup plaatsen kwijt raken….wordt ongetwijfeld vervolgd. (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan