plakboek

De Trouwe honden zijn tegen voetbalgeweld, maar zien wel graag dat officiele instanties en de media objectief en met de juiste feiten en nuances ons informeren over allerlei zaken.

Het CIV is weer met haar jaarverslag gekomen. Een verslag dat meestal van één mug tien olifanten maakt. De Gelderlander heeft kennelijk geen zin gehad om de zaken eens goed uit te zoeken en plaatste vandaag in dezelfde CIV-lijn een artikel dat we met recht als sterk overdreven kunnen aanmerken.

NEC, zo blijkt uit de cijfers, staat op de tweede plaats van de “Hooligan top 40” net onder Ajax, maar boven Feyenoord. Hierdoor worden NEC-fans neergezet als een stel niets ontziende barbaren met een bijpassend EQ.
In feite zijn er dit jaar 4 incidenten geweest met supporters. Vier teveel natuurlijk, maar toch, laten wij eens wel die incidenten ktitisch bekijken, zoals iedere journalist ook zou moeten doen. Er zijn enkele tientallen fans gearresteerd bij een hevige rel na afloop van NEC-Wisla. Vervolgens is de politieinzet enorm toegenomen. We herinneren ons allemaal de belachelijke politiemacht(s)vertoning bij de wedstrijd tegen NAC, waar veel NEC-fans pas halverwege de eerste helft binnen waren. De politieinzet bleef heel erg hoog, ook de wedstrijden daarna. Logisch dus, dat het aantal uren politieinzet is toegenomen.
In de winterstop waren het juist de PSV fans die uit waren op een confrontatie. In de Gelderlander wordt hier niks over vermeld en lijkt het op een “normale” rel.
Een grote groep NEC-fans ging op eigen vervoer naar Ajax en werd daar opgewacht door Ajax-fans. Er volgde een handgemeen, waarbij de politie uiteindelijk koos voor de makkelijkste weg: De kleinste groep meenemen naar het bureau om verdere escalatie te voorkomen. Zo eindigde de “sensationele” hooligantopper tussen de nummer 1 en 2 onbeslist.
Ook zijn er supporters afgereisd naar Venlo om daar de nacompetitiewedstrijd tegen Vitesse te gaan bekijken. Het ging niet om bijna honderd supporters, maar om bijna 25 man. Uiteraard zullen daar supporters bij hebben gezeten die uit waren op een rel, maar arrestaties zijn niet verricht en de supporters waren in het bezit van geldige toegangsbewijzen.
Hiermee wil ik, nogmaals gezegd, het voetbalvandalisme niet gaan goedkeuren, maar ik pleit wel voor journalistiek verantwoord werk en niet voor dergelijke stemmingmakerij die ook voor alle andere supporters nadelige effecten zal hebben door de (her)invoering van meer combiwedstrijden.
De enige die blij is met dit bericht is de hooligan zelf. “NEC” is weer goed op de kaart gezet zo en “we” staan nu mooi tweede! En zo is er weer een stukje om uit te knippen voor het plakboek. (Ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan