Paraguay beëindigt sprookje Irak

Paraguay heeft zich dankzij een 3-1 overwinning op Irak geplaatst voor de finale van het Olympische voetbaltoernooi en zorgde daarmee voor een volledig Zuid-Amerikaanse eindstrijd in Athene.

Grote man bij Paraguay was José Cardozo. De geslepen 33-jarige spits maakte zowel de 1-0 als de 2-0 en deed het ongelijke duel daarmee al na 34 minuten op slot. Na rust maakte aanvalsmaatje Freddy Bareiro (22) het karwei af, waarna Haidar Abdul Razzaq nog wat terugdeed.

Voor Irak kwam er met de ruime nederlaag een einde aan een zeer succesvol toernooi. De ploeg die onder het bewind van Saddam Hoessein zo lang werd geterroriseerd door zoon Udai, stuntte vaak maar stuitte op de toernooivoetballers uit Paraguay.

In de finale strijdt het Paraguay van NEC-middenvelder Edgar Barreto nu zaterdag tegen Argentinië om de gouden medaille. De Argentijnen ontdeden zich in de halve eindstrijd van Italië (3-0).

Bron: VI.nl