Motivatie

Een top-seizoen draaien kent veel nadelen. Gentenaar zegt: “Beter als vorig seizoen kan het niet meer.” En ook zegt hij: “Ik zou best een stapje hoger willen.” Demouge zegt vrijwel hetzelfde en Zonneveld heeft het hier ook wel weer gezien en wil naar NAC, omdat ze daar leuker voetbal spelen. De technische staf en het bestuur denken ook dat het wat minder wordt en zijn tevreden met een minder seizoen.

En dit alles zie ik ook terug in het veld! Als bijvoorbeeld PSV kampioen wordt, het hoogste wat ze kunnen halen, dan gaan ze het volgende jaar toch ook niet voor plaats 5? Nee ze gaan weer voor het kampioenschap en proberen nog beter te worden! Dus als je een seizoen begint met “beter kan niet” dan heb je geen motivatie om net effe wat meer te doen. Het feit dat iedereen roept dat ze hogerop willen omdat ze hier de top gehaald hebben is ook zo’n vreemde reden! Waarom wil je weg als je met een club als NEC de top hebt bereikt? Heb je dan voor het seizoen daarna geen motivatie meer? Of vind je jezelf te goed geworden voor een club als NEC?
En dan de technische staf die het wel goed vind dat het even wat minder wordt. Hoe kun je je team motiveren, als je je doelen naar beneden bijstelt? Zeg gewoon: we gaan weer voor plaats 5! Met nog beter voetbal! En met meer punten! Nee het helpt echt als je tegen je spelers zegt, het maakt niet uit als het dit jaar wat minder is. Wie geen motivatie van zichzelf of van anderen hoeft op te brengen, speelt ook als een krant. Een hele natte…(ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.