Niedzielan zo goed als fit voor Engeland

Hij zag zijn teamgenoten vanaf de tribunes in Belfast Noord Ierland verslaan, tegen Engeland zal hij er als ‘geheim wapen’ van de Polen zo goed als zeker bij zijn: Andrzej Niedzielan.


Niedzielan kan nu al niet meer wachten voor de wedstrijd van woensdag, vooral omdat de pijn aan zijn enkel zo goed als over is. Jerzy Grzywocz (bondsarts van Polen): “Het is zo goed als zeker dat we Niedzielan op tijd fit krijgen, hij zal wat mij betreft spelen tegen Engeland”. Niedzielan: “Ik hoop dat ik woensdag 100% fit ben, we moeten countervoetbal gaan spelen tegen Engeland en dan zullen ze rekening moeten houden met de snelheid van onze spitsen. Ik kan niet verbergen dat ik heel graag zou willen scoren tegen Engeland. Als we Engeland verslaan schrijven we historie”.


“Toen ik nog bij Gornik Zabrze speelde had iedereen het altijd over Wlodzimierz Lubanski, die een doelpunt scoorde tegen Engeland in ’73. Misschien krijg ik het deze keer voor elkaar en gaan ze mij met hem vergelijken? Dat zou natuurlijk heel mooi zijn.”.


De laatste drie keer dat Engeland bij Polen op bezoek kwam voor een kwalificatiewedstrijd voor het WK, ging Engeland nimmer met een overwinning naar huis, in ’89 werd het 0-0, in ’93 werd het 2-2 en de laatste keer in ’97 won Polen zelfs met 2-0 van Engeland.

De wedstrijd Polen-Engeland wordt woensdagavond gespeeld in het Slaski stadion in Chorzow en staat onder leiding van de Italiaan Stefano Farina. Er wordt afgetrapt om 20:30 uur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan