Niedzielan kampt met zwevend stukje kraakbeen

Een zwevend stukje kraakbeen is de oorzaak van de enkelproblemen van Andrzej Niedzielan. De inzetbaarheid van de Poolse spits is de komende weken afhankelijk van wat dat stukje gaat doen.


Gaat het stukje op een goede plaats zitten, is er (voorlopig) niets aan de hand. “Maar als het mis gaat, en dat kan volgende week, maar ook over drie jaar zijn, moet de enkel schoongemaakt worden”, zegt fysiotherapeut Cees van der Linden. “Dan is hij er ongeveer een maandje uit.”


Omdat de rest van het kraakbeen goed bleek, gaat Van der Linden de belasting langzaam opvoeren. “Dan kan het zo’n twee weken duren voor hij weer vol kan trainen. We bekijken het van dag tot dag. Vandaag (gisteren, red.) zag je al dat hij veel meer kon dan maandag en hij had veel minder pijn.”


De uitkomst betekent wel dat Niedzielan niet kan uitkomen voor het Poolse nationale elftal, dat twee WK-kwalificatiewedstrijden speelt. Gisteravond reisde hij naar zijn ploeggenoten, die in Duitsland in trainingskamp zitten, om zich af te melden. Vandaag moet hij zich weer melden bij NEC.


De problemen van Niedzielan betekenen dat NEC ineens een spitsenprobleem heeft. Eerder bleek al dat Frank Demouge vier tot acht weken is uitgeschakeld met een scheurtje in de buitenmeniscus van zijn rechterknie. Daaraan werd de aanvaller gisteren succesvol geopereerd.


Omdat de internationale transfermarkt gisteren sloot, is NEC voor mogelijke vervangers aangewezen op de Nederlandse markt.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan