Niedzielan: ‘Ik ben een spits’

Andrzej Niedzielan liet zaterdag tegen AZ weer niets zien voor NEC. Dat kon ook niet, want de Poolse aanvaller zat geblesseerd langs de kant.


Andrzej Niedzielan heeft tot nu toe, voornamelijk door blessures, niet kunnen laten zien hoe goed hij kan voetballen. Zaterdag ontbrak hij met een dikke enkel. Donderdag had hij een trap gehad op de training, maar vrijdag geen centje pijn. Op de dag van de wedstrijd was voetballen ineens onmogelijk.

Toch sprak Niedzielan meteen na de wedstrijd over een vertrek naar Polen om daar met de nationale ploeg de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noord-Ierland (zaterdag) en Engeland (volgende week woensdag) te spelen. Dit was tegen het zere been van de clubleiding van NEC.

“Niedzielan wordt morgen (vandaag, red.) nader onderzocht”, zei fysiotherapeut Cees van der Linden gisteravond. “Hij is nog niet naar Polen. We houden hem voorlopig hier. Hij moet eerst fit zijn en daarna kijken we hoe het verder gaat.”

Niedzielan zelf kwam gisteren met hetzelfde verhaal. “Nadat in het ziekenhuis is bekeken hoe het met de enkel is, nemen we een beslissing”, zei de Poolse spits. “Ik denk niet dat het ernstig is, al is de enkel nog steeds een beetje dik.”

De spits wil graag gaan. “Tuurlijk, maar als er iets mis is, kan dat niet. Ik heb begrip voor het standpunt van NEC, maar als ik kan, ga ik.”

Dan gaat hij als spits die nog niet in vorm is. “Ik ben nog niet goed, maar dat begrijp ik. Ik heb tijd en wedstrijden nodig. Ik denk dat de vorm er over een wedstrijd of vijf weer is.”

Niedzielan lijkt dit seizoen een nieuwe taak te hebben. Hij speelde tegen Willem II en ADO Den Haag vanaf links. Het is een positie die zeer geschikt lijkt voor de snelle Niedzielan, maar zelf ligt zijn voorkeur toch bij de spitspositie. “Ik zal spelen op elke positie en ik moet nog kijken hoe het gaat vanaf links. Maar misschien speel ik straks wel weer diep. Tuurlijk sta ik liever in de spits. Ik ben een spits! Op links is toch iets anders. Maar het is ook niet zo slecht.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan