Nerveus Oranje-debuut van Denneboom

Romano Denneboom heeft vrijdagavond zijn debuut gemaakt in het Nederlands elftal. De 23-jarige aanvaller van NEC had overal kippenvel.

“Toen we het veld opkwamen en de speaker zei ‘dames en heren, het Nederlands elftal’, daar kreeg ik wel rillingen van ja”, zegt Denneboom. “En bij het volkslied natuurlijk. Ik kende de tekst niet dus ik zong niet mee.”

De debutant in Oranje speelde 45 minuten mee. “Ik was in het begin heel nerveus. Het is toch wat hoor, voor zoveel mensen spelen. Ik kon ook niet echt lekker acties maken. Het veld was glad. Ik gleed steeds weg.”

Denneboom was niet helemaal tevredenover zijn spel bij Oranje. “Ik zat niet goed in de wedstrijd. Bemoeide me te weinig met het spel. En verdedigend was het ook niet goed genoeg.”

De bondscoach, Marco van Basten, was lovend over de meeste debutanten in Oranje. Alleen bij de NEC-spits waren er slechts kritische noten. “Romano trok teveel naar binnen en zijn omschakelin was niet goed genoeg”, aldus de bondscoach.

Of Denneboom ook geselecteerd is voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechie wordt zaterdag om een uur bekend. Vijf spelers vallen dan af.

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.