(bijna) zeker winnen

Gisteren stond hij daar dan opeens in het oranje. Zijn makkers werkten een doodsaai oefenpotje af in de Groesbeekse heuvels en hij mocht meedoen met de grote jongens in een heuse interland. Het was niet goed, het was ook zeker niet slecht en er werd gewonnen met 3-0.
Van Basten doet er goed aan om NEC spelers te laten debuteren, want dat staat bijna altijd gelijk aan winst!
Lakenberg was de eerste NEC-er in oranje. Hij debuteerde in 1947 bij de classic tussen Nederland en Belgie, het werd 2-1. De Jong mocht mee naar Griekenland in 1972 voor Griekenland-Nederland. Tegen de Europees kampioen van nu werd het toen een makkie: 0-5.
Daarna was het Peters die debuteerde in 1974. Velen denken nog steeds dat hij debuteerde in de wedstrijd tegen de Engelsen, waar hij twee keer scoorde, maar dat was niet zo. Peters debuteerde tegen Zweden en ook hier werd het een makkie: 1-5.
En nu 30 jaar later Denneboom die weer terug gaat naar Nijmegen met een 3-0 overwinning tegen Liechtenstein op zak. Maar ik schreef bijna..Ook Meijers mocht debuteren in oranje in 1953. De Noren wonnen echter met 4-0
Maar wanneer we de balans opmaken van oranjedebuten van NEC-spelers dan zien we dus in 80% van de wedstrijden een overwinning! Prachtige cijfers ook: 5 wedstrijden, naar huidige maatstaven omgerekend 12 punten en een doelsaldo van 15 voor en 6 tegen! Dat zijn cijfers waar je mee thuis mag komen.
Voor Marco zit er dan ook eigenlijk niets anders op dan ook tegen Tjechie een NEC-er te laten debuteren, want 80% kans dat de wedstrijd winnend wordt afgesloten! Ik weet er trouwens nog wel één Marco! Wanneer je die in de goal zet is het bijna 100% zeker dat je gaat winnen! (ble, met dank aan Ron)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.