Neeskens: “Na de 2-0 was het gelopen”

Nog voordat de eerste glazen waren leeggedronken was de persconferentie na afloop van het duel PSV-NEC alweer voorbij.


Trainer Guus Hiddink en de Nijmeegse coach Johan Neeskens maakten bijzonder weinig woorden vuil aan de wedstrijd en waren het roerend met elkaar eens. Het was een matige partij met een wat geflatteerde uitslag, waarin PSV een overhand had maar weinig kansen kreeg. NEC had het de Eindhovenaren een stuk moeilijker gemaakt dan dat de eindstand doet vermoeden. En daarmee sloegen de trainers de spijker op z?n kop.
 
“Mensen die deze uitslag zien en niet bij de wedstrijd waren zullen misschien denken dat wij weggespeeld zijn. Maar dat vond ik dus niet. We speelden vanuit een goede organisatie en probeerden het PSV zo moeilijk mogelijk te maken”, zei Johan Neeskens. “We hielden de ruimtes klein en ik vond dat PSV wel heel gemakkelijk aan de goals kwam. Die strafschop wil ik nog wel eens terugzien, Mark van Bommel schoot daarna nog eens op de lat. Maar verder vond ik dat ze geen uitgespeelde kansen hadden. Via Frank Demouge kwamen toch wij twee keer dichtbij”, zei hij.
 
Eenmaal op achterstand was het gedaan met NEC, gaf Neeskens aan. “Na de 2-0 was het gelopen. Ik vond dat de 3-0 ook een wat gelukkige bal was die Van Bommel voor zijn voeten kreeg, daarom is deze uitslag in mijn ogen geflatteerd. PSV had weliswaar een overhand, maar ze hadden het moeilijk met kansen creëren.”
 
Guus Hiddink had op zijn beurt weinig toe te voegen. “Ik kan het kort maken, want ik verschil niet veel van mening met Johan. Ik hoef hier weinig dingen op aan te vullen. Het lijkt misschien een makkelijke overwinning, maar dat was het natuurlijk niet. Precies zoals Johan zei. Wat wel positief is natuurlijk is dat we thuis de drie punten houden, maar verder zijn de woorden van Johan ook de mijne.”


Bron: PSV.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina