NEC’ers over nieuwe opzet competitie

Vrijdag maakte de KNVB de invoering van play-offs in de eredivisie bekend. Ook NEC heeft zich achter de de nieuwe voorstellen geschaard, voorzitter Hans van Delft was zelfs nauw betrokken bij de besprekingen. Hij is dan ook enthousiast over de nieuwe competitieopzet. “Dit betekent dat er meer spanning zal zijn rond UEFA Cup-plekken en de plaatsen voor de Intertoto Cup. Meer wedstrijden betekent ook meer inkomsten. En het is goed voor de sponsors.”, aldus Van Delft in De Gelderlander.

Desondanks verwacht Van Delft niet dat het zijn club op korte termijn veel geld oplevert. “Ik heb cijfers gezien over wat het voor NEC betekent en die zijn niet spectaculair. Het gaat niet om extra miljoenen. Maar het zal moeten groeien. Ik denk dat het op langere termijn wel veel op zal leveren.”

Ook Patrick Pothuizen is erg enthousiast over de nieuwe opzet van de Nederlandse voetbalcompetitie: “Je hebt straks misschien maar veertig punten nodig om Europees voetbal te halen. En met de kerst spelen, lijkt me heel bijzonder. Nee, dan hoef ik niet per se thuis te zijn. Je kunt ook op andere dagen bij de familie gaan zitten.”

“Ik heb vaak meegemaakt dat wedstrijden eigenlijk nergens meer om gingen. Nu ben je aan het eind van het seizoen misschien wel vermoeid. Maar voor zulke wedstrijden kun je je daar echt wel overheen zetten. Die paar wedstrijden meer, maakt ook niet zoveel uit. Als je ver komt in het bekertoernooi speel je ook meer wedstrijden dan wanneer je er in de eerste ronde uitvliegt.”

Leen Looyen, technisch directeur, wijst op het spannende slot van het voetbalseizoen. “Er zijn in de eredivisie maar vier clubs, de kampioen, de nummer laatst en de nummers veertien en vijftien, die na de competitie niet meer spelen. Zo krijg je veel wedstrijden die echt ergens om gaan. Rond de kerst verwacht ik niet dat er meer toeschouwers komen, maar er zijn vooral veel televisiekijkers.

Looyen verwacht ook geen grotere spelersgroep nodig te hebben: “In Nederland spelen we gemiddeld 37,7 wedstrijden per jaar. Dat is internationaal gezien erg weinig. Verder moeten de trainers de belasting maar aanpassen aan de nieuwe situatie. Daar hebben ze voor geleerd. We willen nog wel een keer kritisch kijken of er rond kerst en nieuwjaar niet te veel wedstrijden kort op elkaar worden gespeeld.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan