NEC verpletterd FC Utrecht: 4-0!

NEC-FC Utrecht (2-0) 4-0
13. Niedzielan 1-0
35. Simr 2-0
64. Van Der Doelen 3-0
75. Niedzielan 4-0

 Fred Sterk 
 12.000 (200 Utrecht-supporters)
 Zuidam, Keller, Lamey (FC Utrecht)
 De Jong (FC Utrecht, 22., 2xgeel)

NEC
Dennis Gentenaar, Rob Wielaert, Peter Wisgerhof, Arjan Ebbinge, Jeffrey Leiwakabessy, Edgar Barreto (75. Resit Schuurman), Pascal Heije, Björn van der Doelen (85. Patrick Ax), Jarda Simr, Frank Demouge, Andrzej Niedzielan (83. Youssouf Hersi)

FC Utrecht
René Ponk, Michael Lamey (42. Joost Broerse), Sander Keller (65. Karim Touzani ), Patrick Zwaanswijk, Edson Braafheid, Jordy Zuidam,Jean-Paul de Jong, Pascal Bosschaart (89. Sandro Calabro), Dave van den Bergh, Stefaan Tanghe, Hans van de Haar

NEC heeft zich knap hersteld van een dramatische week. De ruime zege op FC Utrecht (4-0) zondagmiddag was meer dan welkom in de Nijmeegse gelederen.
Na de uitschakeling in het Amstel-Cuptoernooi tegen Sparta en de nederlaag bij FC Groningen nam trainer Neeskens krasse maatregelen. Hij zette Schuurman en topscorer Hersi op de bank.De Poolse spits Niedzielan mocht, ondanks de naweeën van griep en een trainingsachterstand, wel opdraven. Hij beloonde het vertrouwen met twee wonderschone treffers en is al tot publiekslieveling uitgegroeid.De 1-0 en 4-0 van Niedzielan verraadden pure klasse, met de techniek en snelheid van NEC’s duurste aankoop ooit zit het wel goed. Ook de jonge Paraguayaanse middenvelder Barreto is een aanwinst voor het elftal. Opgefokte indruk
De Tsjech Simr maakte de 2-0 met een van richting veranderd afstandsschot. ,,We durven eindelijk weer eens van afstand te schieten”, zei Neeskens. In de tweede helft scoorde Van der Doelen van een afleggertje van Niedzielan. FC Utrecht maakte in de Goffert een hevig opgefokte indruk. Het hoge aanvangstempo ging ten koste van de zorgvuldigheid en dat leidde tot irritatie. De Jong kreeg al na 22 minuten zijn tweede gele kaart na een onbezonnen overtreding en commentaar op de leiding. In de competitie wacht cupfighter FC Utrecht sinds de winterstop nog altijd op de eerste overwinning, twee punten uit vijf wedstrijden is een magere score. NEC heeft de opgaande lijn weer te pakken, bij de drie eerdere nederlagen dit jaar waren twee keer de topclubs Ajax en Feyenoord de tegenstanders. ,,Ik ben bijzonder blij met deze overwinning, vooral na de prestaties van de laatste weken”, concludeerde Neeskens.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.