NEC moet Niedzielan langer missen

NEC moet het vanavond in het cruciale duel tegen Willem II stellen zonder Andrzej Niedzielan. De Pool, die al enige tijd last heeft van een lieskwetsuur, ontbreekt nog zeker een tot twee weken nu gebleken is dat hij een scheurtje in de lies heeft opgelopen.


NEC staat vanavond voor een cruciaal duel. Nou wordt die term wel eens vaker gebruikt in Nijmegen, maar winst tegen Willem II is voor de Nijmeegse ploeg absoluut van levensbelang. Ten eerste om de bijzonder ontevreden achterban enigszins rustig te houden en ten tweede om werkelijk weg te blijven bij de nacompetitieplaatsen.

Tot voor kort werd iedereen die in Nijmegen begon over dat jaarlijkse extraatje weggelachen, maar sinds ‘de Schande van Breda’ en de kansloze affaire tegen AZ, wordt op De Goffert weer ouderwets naar beneden gekeken.

Het gat met de degradatiezone bedraagt nog zeven punten. Dat lijkt groot, maar is ’t niet. Mocht NEC verliezen van Willem II dan zou dat de derde nederlaag op rij betekenen en het is allerminst ondenkbaar dat de ploeg de komende drie duels daarna – Roda-uit, PSV-uit, Ajax-thuis – ook puntloos blijft. NEC resteert vervolgens nog de clashes met de degradatiekandidaten Vitesse (uit), Volendam (thuis) en ADO (uit). Gezien de mentale labiliteit die de ploeg inmiddels bijna wekelijks aan de dag legt, lijkt het voor NEC bijzonder onverstandig om het op die allerlaatste wedstrijden vol vechtvoetbal aan te laten komen.

Ook de NEC-spelers is het inmiddels helder dat hun eigen achterban de slechte resultaten beu is. De selectie zette gisteren zelfs een opmerkelijke stap door op de officiële internetsite van NEC met een verklaring te komen met teksten als: ‘Tot nu toe loopt het seizoen niet zoals wij dat graag hadden gewild. We weten dat jullie hier heel erg teleurgesteld over zijn en dat is logisch’. En: ‘Onze trainer heeft het ook al eens verteld, maar dat jullie achter ons blijven staan is echt heel belangrijk!’

Op jacht naar de belangrijke overwinning op Willem II is de langere afwezigheid van Andrzej Niedzielan een fikse tegenvaller voor NEC dat ook nog altijd Edgar Barreto en Jeffrey Leiwakabessy moet missen. In de categorie ‘nieuw blessureleed’ valt ook Dejan Govedarica die een band in zijn schouder heeft beschadigd en naar verwachting, net als Niedzielan, een tot twee weken zal ontbreken. Tegenover hun afwezigheid staat de terugkeer van Fabian de Freitas (was geblesseerd), Youssouf Hersi (was geschorst), Arjan Ebbinge (was ziek) en de van een blessure herstelde Pascal Heije. Voor dat laatste trio is vanavond direct een basisplaats ingeruimd. Hersi gaat samen met Zico Tumba de tweemansvoorhoede vormen, Ebbinge neemt zijn oude rol in het centrum van de defensie over en Pascal Heije wordt verdedigende middenvelder. Voor Heije is het belang van het thuisduel tegen Willem II meer dan helder. “We móeten winnen. Simpel. We kunnen ons nergens meer achter verschuilen en zullen ongelooflijk moeten knokken. Tenzij we richting de nacompetitie willen gaan. Maar ik geloof niet dat er iemand in de ploeg is, die dat wil. We moeten knokken. Voor onszelf en voor het publiek. Het is altijd moeilijk om over een ploeg te oordelen waar je zelf op dat moment geen deel van uit maakt, maar zoals we vorige week (Heije was toen geblesseerd, red) speelden, dat kon natuurlijk niet. Dan is het logisch dat het publiek zo boos reageert.”

Frank Demouge, net als Heije al ruim een maand afwezig vanwege een blessure, trainde gisteren weer volledig mee met de groep. Er bestaat een kans dat de spits vanavond op de reservebank zal beginnen.

Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Wisgerhof, Wielaert, Ebbinge, Zonneveld; Schuurman, Heije, Simr, Van der Doelen; Tumba, Hersi.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan