NEC
Dennis Gentenaar; Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Arjan Ebbinge, Mike Zonneveld; Resit Schuurman, Pascal Heije (75′ Patrick Ax), Jarda Simr, Björn van der Doelen; Youssouf Hersi (83′ René van Rijswijk), Zico Tumba (81′ Frank Demouge)

Willem II
Zois, Wau (68′ Delanoy), v.Mosselveld, v.Nieuwstadt, Mathijsen Jaliens, Mariana, Caluwé, Hadouir, Denneboom, v.d.Eede

NEC deed tegen Willem II goede zaken in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg van Johan Neeskens won dankzij de grote trefzekerheid van zijn spelers redelijk eenvoudig (4-0) en nam daarmee afstand van de gevarenzone.

NEC was niets eens zoveel beter dan Willem II. Het verschil in de Goffert zat hem vooral in twee opzichten. Ten eerste grepen de Nijmeegse verdedigers veel kordater in dan die van de Tilburgers en ten tweede hadden de aanvallers van de thuisploeg veel minder moeite toe te slaan dan die van de bezoekers.

In het eerste kwartier profiteerde NEC optimaal van het verschil. Bij het eerste doelpunt maakte Bart Van den Eede hands waarna Robbie Wielaert de strafschop koelbloedig benutte. In de veertiende minuut schoot Zico Tumba vervolgens knap raak nadat Willem II de bal niet weg kreeg.

In het vervolg van de eerste helft domineerde Willem II en kreeg het ook kansen. Maar waar de NEC’ers zo makkelijk scoorden, daar vonden de Willem II’ers telkens Dennis Gentenaar op hun weg.

Toen NEC na rust via Youssouf Hersi ook nog 3-0 maakte, was de wedstrijd definitief gespeeld. Diezelfde Hersi maakte het Nijmeegse feestje nog wat groter door in de 79ste minuut ook nog een vierde treffer voor NEC te maken.

Met de drie punten heeft NEC nu tien punten voorsprong op de laatste nacompetitieplaats die Vitesse momenteel inneemt. De Arnhemmers krijgen zaterdag bij AZ de kans om weer op zeven punten te komen.

Willem II deed wat het zo vaak doet. Een nederlaag laten volgen op een knappe zege (op PSV). De zevende plaats lijkt dan ook een terechte plek voor de wisselvallige Brabanders.