De Pers: NEC-Willem II

VI.nl
Effectief NEC zet Willem II op afstand

NEC deed tegen Willem II goede zaken in de strijd om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg van Johan Neeskens won dankzij de grote trefzekerheid van zijn spelers redelijk eenvoudig (4-0) en nam daarmee afstand van de gevarenzone.

NEC was niets eens zoveel beter dan Willem II. Het verschil in de Goffert zat hem vooral in twee opzichten. Ten eerste grepen de Nijmeegse verdedigers veel kordater in dan die van de Tilburgers en ten tweede hadden de aanvallers van de thuisploeg veel minder moeite toe te slaan dan die van de bezoekers.

In het eerste kwartier profiteerde NEC optimaal van het verschil. Bij het eerste doelpunt maakte Bart Van den Eede hands waarna Robbie Wielaert (foto beneden) de strafschop koelbloedig benutte. In de veertiende minuut schoot Zico Tumba vervolgens knap raak nadat Willem II de bal niet weg kreeg.

In het vervolg van de eerste helft domineerde Willem II en kreeg het ook kansen. Maar waar de NEC’ers zo makkelijk scoorden, daar vonden de Willem II’ers telkens Dennis Gentenaar op hun weg.

Toen NEC na rust via Youssouf Hersi (foto linksboven) ook nog 3-0 maakte, was de wedstrijd definitief gespeeld. Diezelfde Hersi maakte het Nijmeegse feestje nog wat groter door in de 79ste minuut ook nog een vierde treffer voor NEC te maken.

Met de drie punten heeft NEC nu tien punten voorsprong op de laatste nacompetitieplaats die Vitesse momenteel inneemt. De Arnhemmers krijgen zaterdag bij AZ de kans om weer op zeven punten te komen.

Willem II deed wat het zo vaak doet. Een nederlaag laten volgen op een knappe zege (op PSV). De zevende plaats lijkt dan ook een terechte plek voor de wisselvallige Brabanders.

NOS Sport
NEC zet Willem II simpel opzij

NEC heeft in De Goffert de 5-2 nederlaag in Breda tegen NAC (afgelopen weekend) van zich af kunnen spelen. De ploeg uit Nijmegen, dat de laatste drie thuiswedstrijden had verloren, zette een tam Willem II probleemloos met 4-0 opzij.

NEC kon met Arjan Ebbinge, Pascal Heije (beiden hersteld van een blessure) en Youssouf Hersi (terug van een schorsing) weer een volwaardig basiselftal opstellen. Bovendien viel Frank Demouge, die zes weken geblesseerd was, na rust in. Binnen een kwartier was het duel met Willem II al gespeeld. Nadat aanvoerder Robbie Wielaert een strafschop benut had, deed Zico Tumba de wedstrijd al in de veertiende minuut op slot met een schitterend schot van afstand. Na rust bepaalde uitblinker Hersi met twee goals de eindstand.

Voetbal.nl
NEC behaagt thuispubliek met vier treffers

NEC heeft het thuispubliek voor het eerst sinds anderhalve maand weer eens reden gegeven tot lachen. De rood-zwart-groene combinatie won vrijdagavond na drie opeenvolgende thuisnederlagen overtuigend met 4-0 van Willem II. De Tilburgers hadden na twee Nijmeegse doelpunten in het eerste kwartier weinig meer in te brengen.

Met een goed gevoel naar huis

“We zullen er tegen Willem II alles aan doen om jullie met een goed gevoel naar huis te laten gaan en we hopen dat we op jullie mogen blijven rekenen als twaalfde man”, aldus de spelers van NEC deze week op de website van de club. Het elftal van Johan Neeskens doet het dit seizoen met name in eigen huis uitgesproken slecht (4 zeges, 1 gelijkspel en 9 nederlagen) en onderhoudt daardoor al enkele weken een moeizame relatie met de eigen aanhang.

Thuistrauma bezworen

In het duel tegen Willem II liep alles vanaf het begin op rolletjes. Rob Wielaert verzilverde in de vijfde minuut een strafschop na een handsbal in het strafschopgebied van Willem II en Zico Tumba volleerde tien minuten later van grote afstand de 2-0 tegen de touwen. Daarmee was het thuispubliek echter nog allerminst gerust op een overwinning. De ploeg van Johan Neeskens heeft dit seizoen in De Goffert immers al vaker een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Willem II zette het laatste kwartier voor rust dan ook aan voor een offensief, maar verder dan gemiste kansen voor Tom Caluwé en Anouar Hadouir kwam de ploeg niet. In de tweede helft maakte Youssouf Hersi een eind aan de laatste hoop van Willem II. Op aangeven van Jarda Simr schoof de van een schorsing teruggekeerde Ajax-huurling in de zestigste minuut 3-0 achter doelman Peter Zois en twintig minuten later maakte hij op aangeven van Patrick Ax ook de 4-0.