Laatste oefenduel eindigt in 1-1

NEC is er niet in geslaagd de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie te winnen. Tegen OFI Kreta werd het 1-1.

De ploeg van trainer Johan Neeskens begon met drie spitsen, met de intentie om de wedstrijd te maken. Dat lukte bij vlagen aardig. In de loop van de eerste helft ging het tempo omhoog, mede door de crosspass die vaker werd gehanteerd.

Het leverde aardige situatie op voor de goal van OFI Kreta. Niedzielan, spelend vanaf links, kreeg een kans en Patrick Pothuizen mocht op doel koppen. Beiden misten.

Vier minuten voor rust brak Niedzielan door op links, hij bediende Denneboom bij de tweede paal. De rechterspits faalde niet: 1-0.

OFI Kreta, met Nikos Machlas in de spits, stelde daar nauwelijks iets tegenover. Ook in de tweede helft was het initiatief voor NEC. Ook nadat Bjorn van der Doelen met rood van het veld ging. Niedzielan had na doorkoppen van Frank Demouge de 2-0 op zijn schoen, maar hij miste opnieuw.

In blessuretijd moest Patrick Pothuizen ingrijpen na slordig verdedigend werk. Oliveira scoorde vanaf elf meter. Dat was een kater na een aardig duel.

Bron: Omroep Gelderland