KNVB gelooft in coulance van UEFA

Mocht NEC niet als twaalfde eindigen in de competitie dan loopt de KNVB kans van de UEFA een boete te krijgen. De KNVB heeft de Europese voetbalbond namelijk beloofd twee Nederlandse ploegen te zullen afvaardigen naar de Intertotocompetitie. Dat worden zo goed als zeker Roda JC en NEC.


Een voorname voorwaarde die de UEFA daarbij stelt is dat die ploegen bij de eerste twaalf op de rangschikking moeten eindigen. Gebeurt dat niet dan is de KNVB, althans reglementair, aan de Europese voetbalbond een boete verschuldigd van enkele duizenden euro’s. “Maar ik denk niet dat het zo’n vaart zal lopen”, zegt een woordvoerder van de KNVB.

“We zullen, mocht NEC geen twaalfde worden, moeten lobbyen bij de UEFA, maar ik verwacht niet al te veel problemen. Nederland wordt ook door de UEFA toch gezien als een gerenommeerd voetballand. Het zou ook pas de eerste keer zijn dat een Nederlandse Intertoto-ploeg niet bij de eerste twaalf eindigt. NEC kan het ons natuurlijk ook een stuk makkelijker maken door gewoon nog een plaatsje te stijgen in de eredivisie.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiƫren van content is niet toegestaan