Jong NEC wint bij Jong Vitesse met 1-2

Jong NEC is het seizoen 2004/2005 goed begonnen. De ploeg onder leiding van Cees Lok kwam gisteravond in actie voor de Amstel Cup tegen aartsrivaal Jong Vitesse. In Arnhem werd het 1-2. Bij NEC speelden eerste selectiespelers als Leiwakabessy, Wisgerhof en Simr mee.

NEC was gedurende de hele wedstrijd de betere ploeg en kwam na ongeveer een half uur spelen op voorsprong door een goal van Roel Hendriks die een vrije trap op fraaie wijze in de bovenhoek krulde en Vitesse-doelman Rensen kansloos liet. Direct na de thee was het Alexander Prent, die twee dagen eerder nog zijn eredivisiedebuut maakte, die de tweede treffer maakte. De goal kwam op eenzelfde wijze tot stand als afgelopen zondag bij de hoofdmacht; een ingestudeerde vrije trap. Roel Hendriks trok voor, Peter Wisgerhof kopte in, de Arnhemse doelman redde nog, maar Alexander Prent benutte de rebound: 0-2.

Na de 0-2 zakte NEC wat weg en werd Vitesse iets sterker wat resulteerde in de 1-2 in 80ste minuut. Verder liet NEC het echter niet komen en zo was de eerste overwinning van NEC op Vitesse van het seizoen 2004/2005 een feit. Vitesse moest de laatste minuten van de wedstrijd overigens met tien spelers verder toen Haouli na zijn tweede gele kaart kon vertrekken.

Trainer Cees Lok in De Gelderlander: “Het was een dik verdiende overwinning. Het had ook wel 4-1 of 5-1 kunnen worden. Er werd goed gevoetbald en we domineerden bijna de hele wedstrijd. Alleen in de laatste twintig minuten kregen we het lastig. We hielden de bal niet meer vast en kwamen daardoor nog in de verdrukking.”

Komende maandag speelt NEC in stadion De Goffert voor de beker tegen Helmond Sport. Aanvang 18:30 uur, de toegang is gratis.

Opstelling NEC : Raymond van Emmerik, Jeffrey Leiwakabessy, Peter Wisgerhof, Chaimil Mormon, Muslu Nalbantoglu, Thijs Hendriks, Jarda Simr, Roel Hendriks, Ralf de Haan (70′ Tommy Gesgarz), Charles Kazlauskas (46′ Sven Werkhoven), Alexander Prent (81′ Jim van Alst)