Jong NEC met tien spelers naar zege

Jong NEC speelde gisteravond in Doetinchem een uur lang met tien man, maar wist de uitwedstrijd tegen de reserves van De Graafschap toch winnend af te sluiten. Vier minuten voor tijd scoorde Ralf de Haan de beslissende treffer: 2-3.

NEC begon sterk en opende al na twee minuten de score. Alexander Prent schoot raak op aangeven van Zico Tumba. Even later werd de Congolees neergelegd, maar Roel Hendriks miste de toegekende strafschop. De Graafschap kwam na een kwartier op gelijke hoogte. Na een klein half uur kreeg Mark Otten zijn tweede gele kaart.

“Maar ook met tien man bleven we het spelbeeld bepalen”, zei trainer Cees Lok. “We raakten niet in paniek gingen meer vanuit de verdedigende organisatie spelen. Qua kansen bleven we de gevaarlijkste ploeg.” NEC nam kort voor rust weer een voorsprong. Prent ontfutselde de bal van een tegenstander en kon alleen op de keeper afgaan. Een kwartier na rust werd het echter weer gelijk na een Doetinchemse aanval door het centrum van de Nijmeegse verdediging. Vier minuten voor tijd zorgde Ralf de Haan na een assist van Hazer Can voor 2-3. Jong NEC blijft door de overwinning op drie punten achterstand staan van koploper Jong Heracles.