Jong NEC flink op schot tegen Cambuur

Jong NEC scoorde er gisteravond in de thuiswedstrijd tegen het beloftenteam van Cambuur lustig op los. Tegen de nummer drie van de reserve eerste divisie was de Nijmeegse doelpuntenhonger pas bij een stand van 6-0 gestild. Jong NEC blijft door de overwinning tweede achter koploper Jong Heracles Almelo.

De ploeg van Cees Lok speelde aanmerkelijk feller dan de Friese tegenstander en had al na een kwartier met 2-0 afstand genomen door twee rake vrije trappen van specialist Roel Hendriks. Deze zorgde in de 43ste minuut uit een vrije trap ook voor de assist waaruit Chaimal Mormon nummer drie kon aantekenen. Op slag van rust bepaalde Hazer Can op aangeven van Alexander Prent de ruststand op 4-0.

De thuisclub ging na rust vrolijk verder. Binnen drie minuten lag de vijfde treffer achter de arme Friese doelman. Na een half weggewerkt schot van Daan Creemers scoorde Hazer Can uit de rebound. Daarna stagneerde de doelpuntenproductie totdat Tarik Divarci een kwartier voor tijd na een doorgekopte bal van verdediger Nick Paymans het halve dozijn alsnog volmaakte.

Cees Lok was vooral te spreken over het feit dat zijn ploeg de nul hield. “Dat is dit seizoen te vaak niet gebeurd. Er werd nu scherp en geconcentreerd verdedigd.

Bij Jong NEC speelde Thijs Hendriks, die afgelopen zaterdag in de hoofdmacht tegen NAC debuteerde, de hele wedstrijd mee. Mark Otten, die eveneens zijn eerste invalbeurt in het eerste elftal maakte, was afwezig vanwege interlandverplichtingen.