Intertoto-avontuur voor NEC voorbij

NEC is er niet in geslaagd om door te dringen tot de derde ronde van het Intertoto-toernooi. In Ierland werd met 1-0 verloren van Cork City. Door het 0-0 gelijkspel eerder in de eigen Goffert is NEC uitgeschakeld.

Voor 7.000 toeschouwers was Cork de eerste helft feller en werden de meeste duels door de Ieren gewonnen. Er waren vrijwel geen uitgespeelde kansen. NEC was alleen dichtbij via Tininho. Cork had tweemaal een kopkans.

NEC ondervond de nodige problemen met de Oekraiense scheidsrechter, die geel gaf aan Frank Demouge, José Valencia en Patrick Pothuizen.

Meteen na rust sloeg Cork City toe. Bij een voorzet vanaf links liet linksback Valencia zijn tegenstander Doyle voor zich komen en die ronde af: 1-0.

NEC bleef moeite houden met de felheid van de tegenstander, die ook opzichtig begon met tijdrekken. Johan Neeskens veranderde van tactiek en probeerde het met drie spitsen. Invaller Alexander Prent en Romano Denneboom speelden vanaf de vleugels, maar het leverde nauwelijks uitgespeelde kansen op.

In de slotfase was NEC nog een aantal malen dreigend met hoekschoppen en ging Alexander Prent nog alleen op keeper Devine af, maar hij wist niet te scoren.

Bron: Omroep Gelderland