‘Het zal afhangen van z’n eisenpakket’

Het is momenteel een van de meest geliefde discussieonderwerpen in de kroeg: ‘Moet Johan Neeskens blijven als trainer van NEC?’ Mocht Neeskens vertrekken dan heeft Martin Jol de beste papieren als opvolger. De meningen over de vraag of Neeskens blijft, die binnen een aantal dagen wordt beantwoord, zijn behoorlijk verdeeld.


Mike Snoei, trainer van Sparta en ooit stagiair onder Neeskens.

“Als ik Neeskens zie en hoor, denk ik dat hij een bepaald eisenpakket heeft op voetbaltechnisch gebied. Want NEC kan wel roepen dat het veel ambitie heeft, maar dat moet natuurlijk ook onderbouwd worden door goede spelers te halen. Ze hebben een fantastisch begin gemaakt met die twee nieuwe jongens, maar Johan zal meer willen. Als die kwaliteitsinjectie er komt, kan hij nog makkelijk een paar jaar bij NEC blijven werken.”

Jan Linders, eigenaar van de enige ‘NEC-supermarkt’ in Nederland.

“Ik weet niet wat ik ervan moet denken. De nieuwe spelers zijn mede voor hem gekomen. Eigenlijk zet je die Pool en die Paraguayaan voor gek als je Neeskens nu laat gaat. Aan de andere kant heb ik zondag voor de wedstrijd ook op hem gescholden. Er gaat weinig uit van die kerel. Martin Jol zie ik wel zitten. Maar straks verliezen we een paar keer met hem als trainer en dan verlang je weer terug naar Neeskens. Ik ben gewoon in tweestrijd.”

Willem Neeskens, Nijmegenaar en naamgenoot.

“Tuurlijk moet Neeskens blijven. Waarom? Ten eerste omdat ik familie ben. Verre weliswaar, maar Johan is een neef van mijn vader. Verder vind ik het een goede trainer. Als je met dit materiaal zulke prestaties levert is dat bijzonder knap. Ik zie NEC een doodenkele keer spelen. Toevallig zondag tegen Utrecht. Dat was een goede wedstrijd.”

Jan Peters, kwam als speler van NEC voor Neeskens in het veld tijdens de interland Nederland-België.

“Ik denk dat het niet onverstandig is als Neeskens weg zou gaan. Hij heeft optimaal gepresteerd, maar voetballend is het niet vooruit gegaan. Het is saai voetbal, puur gericht op het resultaat. Neeskens brengt natuurlijk wel veel geld binnen, maar een nieuw gezicht voor de groep zou verfrissend kunnen werken. Ik zou graag een trainer zien die aanvallender voetbalt.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.