Geluk

Omroep Gelderland noemde de overwinning in Den Haag een gestolen overwinning, dat gaat mij wat te ver, want NEC had het meeste balbezit en had minimaal evenveel goede kansen als de groen-gele hofstedelingen en dan steel je niet.
Geluk hadden we natuurlijk wel. Bijvoorbeeld omdat een slecht spelende Denneboom de bal eens goed raakte en vervolgens nog een kwartier goed voetbal liet zien. Hierdoor kregen we geen Haags, maar een heerlijk Nimweegs kwartiertje. Of die tropische verrassing in de Haagse verdediging die ging glijden om de bal eruit te houden, terwijl gewoon een klein sprintje voldoende was geweest.
Neeskens had ook een gelukkige wissel: Eppie terug in de verdediging. Maar hij laat hiermee wel zien dat zijn keuze om Ebbinge ernaast te zetten verkeerd is geweest. Hopelijk gaat hij gewoon met het beste team de wei in en laat hij geen spelers zitten op de bank na een schorsing, omdat de andere 11 toevallig gewonnen hebben.
Veel minder gelukkig was de wissel van Niedzielan. Toegegeven, Niedzielan speelde ook bijzonder matig, maar is dat gek als je van je coach als aanvallende linkermiddenvelder in een 4-3-3 moet spelen, terwijl je eigenlijk spits bent die het beste speelt in een 4-4-2 formatie?
Ik ben blij dat Neeskens NEC leuker laat spelen, tegen Willem II heb ik de eerste helft genoten, dat zeer zeker. Maar geef mij maar een aanvallend ingesteld 4-4-2 systeem, dat past beter bij dit NEC.
Veel supporters vinden dat je moet genieten na een overwinning en niet moet nuilen. Maar genieten en nuilen kunnen best naast elkaar. Genieten van de overwinning op Den Haag en teletekst pagina 667 en nuilen omdat NEC zo belangrijk is en je je altijd zorgen blijft maken voor de rest van het seizoen. Niets is zo belangrijk als de eerstvolgende wedstrijd hoor je vaak. Een cliché, maar wel ééntje die altijd op gaat. (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan