Frank Demouge tikt frustratie van zich af

Frank Demouge weet als Nijmeegse jongen hoe zijn stadgenoten kunnen zeuren. Maar de kritiek op hem was de laatste maanden wel erg hard. Zaterdag nam de spits van NEC wraak in Waalwijk.


De doorsnee kijker van Studio Sport zal het niet eens zijn opgevallen. Maar een paar honderd NEC-fans wisten precies wat Frank Demouge zaterdagavond bedoelde met zijn subtiele handgebaartjes. De Nijmeegse spits deed na zijn doelpunt tegen RKC alsof hij op een toetsenbord aan het tikken was. Een verwijzing naar de vele negatieve geluiden die er over hem op internet verschenen.


Hoe anders was het allemaal nog geen twee jaar geleden. Toen was Demouge de grote held van het Nijmeegse legioen. Zo’n aardige jongen, zo’n harde werker en nog goed voetballen ook. Zijn naam werd alleen uitgesproken met ‘super’ als voorvoegsel.Maar in zijn wat mindere tweede seizoen nam de kritiek al toe en de laatste maanden werd er digitaal keihard op hem ingehakt. Ongenuanceerd en vaak onterecht, maar het stond er wel. Demouge moest wegwezen en kon maar beter in de eerste divisie gaan voetballen.


“Ik heb dat meegekregen ja, ik kijk ook weleens op internet”, zei Demouge na de wedstrijd tegen RKC. “Tuurlijk doet dat je wat. Daarom was vandaag ook zo belangrijk. Aan de andere kant moet ik me er ook niet te veel van aantrekken. Als ik in de stad supporters tegenkom, zeggen ze nooit iets negatiefs.”


Demouge is een speler die precies weet wanneer hij slecht speelt en daar ook niet omheen draait. “Tegen Feyenoord was het helemaal niets. Al kwam dat ook door het gladde veld, dat is voor lange spelers altijd extra lastig. De wedstrijden daarvoor vond ik niet slecht. Ja, ik denk wel dat het nu tegen me werkt dat ik uit Nijmegen kom. Als het goed gaat zijn de supporters extra positief, maar als het minder gaat ook extra kritisch.”


Over zijn wedstrijd in Waalwijk konden de supporters niets te zeuren hebben. Demouge speelde prima en scoorde. Net als Andrzej Niedzielan woensdag tegen Feyenoord met zijn verkeerde been. “Het kwam niet door de wind dat hij er zo hard in ging, ik raakte hem gewoon lekker. Leuk, want ik scoor niet vaak met links. Maar ik kom ook zelden in de positie om van buiten de zestien op goal te schieten.”


Ondanks zijn goede spel werd Demouge na een dik uur naar de kant gehaald. Het leek een vreemde wissel. Of moest hij eraf omdat hij een tik had gekregen. “Nee, dat blauwe oog is nog van de wedstrijd tegen Feyenoord, toen ik geraakt werd door Paauwe. Ik weet niet waarom ik eraf werd gehaald, waarschijnlijk om tactische redenen.”


Even later werd ook Niedzielan naar de kant gehaald. Demouge is tevreden over de samenwerking tussen hem en de Poolse aanwinst. “Het was lastig voetballen door de harde wind, maar ik denk dat we twee verschillende soorten spelers zijn die elkaar mooi kunnen aanvullen. We begrijpen elkaar al goed.”


De komst van Niedzielan is het gevolg van nieuw beleid bij de club. Demouge kan zich erin vinden. “Het is alleen maar goed als er zulke spelers bijkomen. Maar ik denk niet dat ’t publiek het leuk vindt om naar elf Chinezen te kijken. Er moeten ook Nederlandse jongens in blijven staan, maar daar zal de club wel voor zorgen.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan