Edgar Barreto traint weer mee met de NEC-selectie

Barreto traint weer mee met NEC

Edgar Barreto heeft zich weer aangesloten bij NEC. De Paraguayaan was maandenlang op pad met het zilveren Olympische elftal.

Donderdag trainde Barreto voor het eerst mee met NEC. De 20-jarige middenvelder is mentaal fit. Fysiek niet zo: “Ik heb veel wedstrijden gespeeld en veel moeten reizen. Van Paraguay naar Peru, toen naar Portugal en daarna naar Athene. Weer terug naar Paraguay en nu ben ik weer hier.”

Edgar maakte intussen veel indruk in de Copa America en tijdens de Olympische spelen. Het leverde hem een plek in de A-selectie van Paraguay op.

Barreto is trots op zijn snelle opmars. “Ik heb blijkbaar indruk gemaakt op de bondscoach tijdens de Olympische Spelen. Ik maakte mijn debuut in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Venezuela.”

En dat ging goed. Het debuut in de A-ploeg van Paraguay volgde enkele dagen nadat het Olympisch elftal was gehuldigd. “In een stadion zaten tienduizenden mensen te wachten. Die begonnen allemaal te juichen toen we binnenkwamen. Dat was heel mooi.”

Nu moet Barreto zijn plek bij NEC op het middenveld terug verdienen. “Het elftal draait behoorlijk. Het wordt lastig maar ik doe mijn uiterste best.”

Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan