Edgar Barreto schiet NEC snel langs RBC

NEC had vrijdagavond geen kind aan RBC Roosendaal, dat hard op weg is het lachertje van de Holland Casino Eredivisie te worden en nog van geluk mocht spreken dat de Nijmeegse ploeg clementie toonde. Egdar Barreto was de scherpschutter van de avond. De Paraguyaan maakte zijn eerste NEC-doelpunten, 3-0.

Het zit de Roosendaalers niet bepaald mee. Jan van Dijk kan zich terecht beroepen op een waslijst aan geblesseerden, maar de manier waarop zijn ploeg zich iedere week naar de slachtbank laat leiden is wel erg onthutsend. De oorwassing van afgelopen week deed daarbij het zelfvertrouwen natuurlijk ook geen goed.

Zaterdagavond was het in de Nijmeegse Goffert niet anders. Sterker nog: RBC stond binnen een vloek en een zucht op een onoverbrugbare achterstand. Er was nog niet eens dertig minuten gespeeld, of het stond al 3-0.

Dat was vooral te danken aan Edgar Barreto, die na zijn aanpassingsproblemen en blessure eindelijk verlost lijkt van alle overbodige ballast. De Paraguyaan maakte na elf minuten voetballen niet alleen NEC’s eerste treffer (op aangeven van Arjan Ebbinge), maar nam acht minuten later (via de rug van Juan Viedma) bovendien het tweede Nijmeegse doelpunt voor zijn rekening.

Op aangeven van diezelfde Barreto maakte Saïd Boutahar al in de 27ste minuut 3-0 voor de thuisploeg, waarna zich voor RBC een debâcle leek te gaan aftekenen. Jan van Dijk c.s. hadden echter mazzel dat de NEC het op dat moment wel mooi zat vond en de scherpte wat liet vieren.

Bron: Vi.nl