Doorgeschoten? Doorgeschoten!

Vandaag op teletekst een bericht dat een supporter van ADO Den Haag van die club een stadionverbod heeft gekregen. Nee maar, denken we dan, wat zou deze man gedaan hebben? Zou hij misschien een agent in elkaar geslagen hebben; met stenen of vuurwerkbommen gegooid hebben; brand gesticht hebben in de spelersbus van Ajax?

Nee hoor, niets van dit alles. Het gaat natuurlijk om de man die op een foto met burgemeester Deetman zijn geslachtsdeel toonde. Naast de strafrechtelijke aangifte door Deetman, reageerde dus ook ADO Den Haag met de Pavlovreactie: Ongewone gedraging? Voetbalsupporter? Is het antwoord op beiden ‘ja’: stadionverbod! (Of zou Deetman achter de schermen druk op ADO hebben uitgeoefend om deze ‘normen en waarden-crimineel’ hard aan te pakken?) Al met al nog een ondersteuning voor de stelling dat het stadionverbodenbeleid volstrekt doorgeslagen is en al lang niet meer dient om het voetbalvandalisme te beteugelen.

En o ja, was ADO Den Haag niet die club die mensen met een (ongetwijfeld veel terechter) stadionverbod als ordedienst aanstelde en het stadion binnen liet…..? (tho)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan