Die vervloekte tweede helft (maar weer eens)

We hebben er hier op deze site al een paar keer eerder melding van gemaakt en het fenomeen is nu inmiddels ook door de landelijke media opgepikt, maar de Jekyll en Hyde act die NEC in de rust opvoert begint nu echt bizarre vormen aan te nemen.
Tegen Heerenveen vergooide NEC voor de zesde (!!) keer dit seizoen in de tweede helft een voorsprong en bleef met lege handen staan. Zouden ruststanden tellen als eindstanden dan had NEC liefst 20 punten meer gehad en daarmee comfortabel tussen PSV en AZ op een derde plaats gestaan!! Daartegenover staat een tweede helft die afzonderlijk bekeken slechts 2 keer een overwinning heeft opgeleverd (Twente en Utrecht thuis), zou die score hebben geteld dan hadden we 12 punten gehad en dat is precies even veel als rode lantaarn Zwolle.
Het enorme verschil tussen de beide helften (van kampioenskandidaat naar degradant) kan eenvoudigweg niet aan toeval worden toegeschreven en behoeft dus een grondige analyse door de technische staf. Te beginnen met het wisselbeleid….(pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan