Denneboom bedankt Cees Lok voor droomdebuut

Van alle lastige NEC’ers was Romano Denneboom zaterdag de grootste plaag voor Willem II. De aanvaller had op rechts de avond van zijn leven en scoorde het tweede doelpunt. Met dank aan Cees Lok.


“Woooh.” Romano Denneboom deinst even terug als hij na NEC – Willem II als een van de laatsten de Nijmeegse kleedkamer uitkomt. Zoveel pers had hij duidelijk niet meer verwacht. Maar de 23-jarige Rotterdammer moet ook heel wat uitleggen. Want het had niet veel gescheeld of hij had vanavond niet uitgeblonken voor NEC, maar in het shirt van de tegenstander gespeeld. “Ik had graag in Tilburg willen blijven”, zegt hij. “Maar het is er niet van gekomen.”

In Tilburg kwam Denneboom na een moeilijke tijd bij Heerenveen weer tot leven. Niet voor niets heeft hij de week voorafgaand aan de wedstrijd veel met oud-ploegmaat Frank van Mosselveld gesms’t. “Hij vroeg hoe het met me ging”, lacht Denneboom. “Ik zei dat ik last had van mijn rug en niet mee zou doen. Dat geloofde hij niet.”

Het geeft nog maar eens aan dat Denneboom zich lekker voelde bij Willem II. Hij bedankt na ‘zijn’ wedstrijd, die NEC met 2-0 wint en waarin hij zelf scoort, daarom óók het vak met Tilburgse supporters. Maar Willem II kan hem niet betalen en NEC wel. Dus voetbalt Denneboom nu in Nijmegen waar hij zich inmiddels ook erg prettig voelt. “In het begin moest ik natuurlijk even wennen, maar nu voel ik me hier goed.”

Dat is tegen Willem II te zien. Denneboom is levensgevaarlijk vanaf rechts en speelt directe tegenstander Albert van der Haar helemaal zoek. “Ik heb vorig jaar toen hij bij Zwolle zat ook al tegen hem gespeeld en wist dat zijn kwaliteiten niet in het sprinten liggen. De mijne wel. En ja als ze er dan niemand achter zetten…”

Denneboom swingt, waar hij in de voorbereiding vaak een ongeïnspireerde indruk maakte. “Ja dat klopt, ik was zelf ook helemaal niet tevreden met mijn voorbereiding. Ik heb ook geen idee hoe het komt dat het vandaag ineens zo goed ging.”

Het nieuwe systeem misschien, met drie spitsen? “Dat is beter voor mij. Ik heb moeite als we met twee spitsen spelen. Daarvoor vind ik mezelf te statisch. Nu heb ik een topavond gehad. Het was heel belangrijk om iets te laten zien. Als dat dan gebeurt tegen je oude club is dat heel bijzonder. Dat ik zelf de 2-0 maak is natuurlijk ook fijn.”

De goal valt uit een vrije trap, waarop NEC al weken oefent. Rob Wielaert en Ronildo Tininho stappen over de bal, waarna Saïd Boutahar hem bij de tweede paal legt. Daar moeten of Frank Demouge of Romano Denneboom hem inkoppen.

Eigenlijk stond de variant al voor de oefenwedstrijd tegen OFI Kreta op het programma, maar toen heeft de ploeg er bewust voor gekozen hem te bewaren tot de wedstrijd tegen Willem II. Een goede beslissing blijkt als Denneboom de perfect gegeven bal binnen kopt.

“We hebben hier intensief op geoefend”, vertelt Denneboom. “Dat wilden we afgelopen week eigenlijk weer doen, maar toen stond Jeffrey Kooistra (vorig seizoen bij RBC assistent van Willem II- trainer Robert Maaskant, red.) langs de kant en hebben we het niet gedaan. Er waren meer spionen, dus hebben we hem vrijdag in het stadion getraind. Frank of ik moeten hem maken en gelukkig kwam de bal dit keer bij mij.”

Denneboom geeft de credits voor het doelpunt aan assistent-trainer Cees Lok. “Hij heeft hem bedacht. Dit is echt Cees Lok. Hij is heel veel met dit soort dingen bezig. We mogen hem hier wel voor bedanken. Ja, volgens mij komt het systeem met drie spitsen ook uit de koker van Lok.”

Denneboom is na de wedstrijd tegen Willem II meteen een van de publiekslievelingen. Het publiek scandeert zijn naam en als hij zich na 74 minuten laat vervangen door Jarda Simr klatert het applaus van de tribunes. “Dat was fantastisch. Ik kreeg gewoon kippenvel. Ik was helemaal op en kreeg last van kramp. Dan moet je eerlijk zijn en je laten vervangen.”

Denneboom was zich voor de wedstrijd bewust van de grote belangen. Van de negatieve sfeer die er rond de Nijmeegse club hing. “Je merkte binnen de ploeg dat deze wedstrijd extra belangrijk was. Je hoorde al geluiden dat Neeskens eruit zou vliegen als we zouden verliezen. Maar we hebben dat nu denk ik voetballend opgelost.”

Daarom kijkt Denneboom vol vertrouwen vooruit. “Als we blijven spelen zoals vandaag, kun je veel verwachten. We hebben een goed team. Volgende week tegen Den Haag moeten we gewoon drie punten pakken.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan