De Pers: Vitesse – NEC

NEC en Vitesse gelijk dankzij Hofs en Hersi
VI.nl

NEC en Vitesse speelden een boeiende Gelderse derby, die eindigde in een puntendeling: 2-2. Nicky Hofs en Youssouf Hersi waren de doelpuntenmakers. De puntendeling paste bij het duel, waarin de twee rivalen erg aan elkaar gewaagd waren. Maar voor de Arnhemmers betekent het gelijkspel dat ontsnappen aan de nacompetitie alleen nog theoretisch mogelijk is. De ploeg van Edward Sturing moet de twee resterende duels winnen en concurrent ADO Den Haag moet de laatste twee duels verliezen.

Na een boeiende en doelpuntloze eerste helft opende Nick Hofs de score in de 53ste minuut. Hij kopte een voorzet van Paulo Rink binnen, zag zijn inzet gekeerd, maar joeg vervolgens de rebound hoog in de touwen.

NEC had de achterstand aan zichzelf te danken, want de Nijmegenaren creëerden een flinke handvol mogelijkheden. Björn van der Doelen was het dichtst bij een treffer, maar hij raakte de paal en zag later dat Aleksander Ilic zijn schot van de doellijn kopte.

Toch kwam de ploeg van coach Johan Neeskens tot scoren. Invaller Youssouf Hersi tikte een kwartier voor het eindsignaal de bal binnen nadat Frank Demouge de bal met het hoofd had klaargelegd. En acht minuten later was de kleine aanvaller weer dé man. Hij kreeg buiten de Arnhemse zestien alle gelegenheid uit te halen, en deed dat met een fraai schot in de bovenhoek.

Nick Hofs voorkwam echter dat de gehate rivaal ging zegevieren in het Gelredome. Bert Konterman vond hem met een kopbal, waarna de middenvelder vanaf vijf meter Dennis Gentenaar klopte.

Gelderse derby eindigt onbeslist: 2-2
Voetbalonline

Vitesse en NEC hebben in het Gelredome een echte derby uitgevochten. Een wedstrijd die het publiek tot de laatste seconde aan het puntje van het stoeltje bond.

Vitesse wilde van alles, maar NEC gaf niets cadeau aan de ploeg in moeilijkheden. Integendeel, aldof het kampioenschap op het spel stond, zo vochten de mannen van Johan Neeskens voor elke meter gras. Maar het uiteindelijke resultaat, 2-2, doet recht aan het spel van beide ploegen.

De doelpunten vielen allemaal in het tweede bedrijf. IN de 53ste minuut was het Nicky Hofs die de thuisploeg aan de leiding bracht. Even zag het ernaar uit dat de goden de ploeg van Edward Sturing goed gezind waren. Maar het slot had alle karakteristieken van thriller. Nadat Hersi in de 76ste minuut NEC op gelijke hoogte had gebracht en iedereen in Arnhem zich al verzoende met het 16de gelijke spel van Vitesse, scoorde Hersi in de 84ste minuut voor de tweede maal (1-2) en bracht hij Vitesse aan de rand van afgrond.
Het venijn zat hem in de staart. Weer was het Hofs die (in de 88ste minuut) scoorde: 2-2. Dat aan dit doelpunt een luchtje van buitenspel zat, zal de gemoederen in het oosten van ons land nog wel even bezighouden. Aan de terechte uitslag zal het echter niets veranderen.

Hofs redt punt voor Vitesse
Vitesse.nl

Twee doelpunten van Nicky Hofs en tweemaal invaller Youissouf Hersi. De stand na negentig minuten strijd en inzet was 2-2. Door de late Arnhemse gelijkmaker mocht Vitesse daar nog het meest tevreden mee zijn.

In de eerste vijf minuten van de derby, die een kwartier later begon, leek Gelredome door de vele ballonnen op het veld meer een ballenbak dan een voetbalveld. Nadat de spelers de meest pas na tien minuten hadden verwijderd kon men zich op het voetbal concentreren. NEC was in de eerste 25 minuten het meest gevaarlijk. Een schot van Van der Doelen belandde op de paal en Niedzielan schoot naast in kansrijke positie. Matthew Amoah kreeg namens Vitesse een paar kleine en één levensgrote kans. Uit een lage voorzet van Michael Jansen tikte de aanvaller in de 38e minuut de bal over het doel van Gentenaar.

Na rust nam Vitesse het initiatief en dat leidde binnen tien minuten tot de openingstreffer. De voorzet van de uitstekend spelende Stijn Schaars belandde in tweede instantie bij Nicky Hofs, die de bal hoog in de touwen werkte: 1-0. NEC-trainer Johan Neeskens greep direct in en bracht Youssouf Hersi voor Jarda Simr en Zico Tumba voor Mike Zonneveld. De inbreng van Hersi zorgde binnen tien minuten voor de ommekeer. Desondanks had Vitesse twintig minuten voor tijd de wedstrijd moeten beslissen. Matthew Amoah bediende uit een counter de vrijstaande Rink, die zijn te slappe inzet op de lijn gekeerd zag. De gasten kreeg daarna echter steeds meer kansen en nadat Ilic eerst een schot van de doellijn moest koppen was het Hersi die in de 76e minuut de bal na slecht verdedigen van Vitesse laag achter Jevric schoot. Nog geen acht minuten later werkte dezelfde Hersi de bal bijna uit stand schitterend van ruim zestien meter in de bovenhoek. Vitesse ging in de resterende minuten alles op alles spelen en kreeg in de allerlaatste minuut toch nog loon naar werken. Bert Konterman kopte de bal uit de rebound terug in de zestien meter en vond de geen buitenspel staande Nicky Hofs, die Gentenaar voor de tweede keer wist te passeren.