De Pers: NEC-Heerenveen

VI.nl
SC Heerenveen toont veerkracht bij NEC

SC Heerenveen kreeg de voorbije weken in het tweede bedrijf vaak het deksel op de neus, maar bij NEC draaiden de Friezen de rollen eens om. Na een achterstand bij rust, ging de ploeg van trainer Foppe de Haan er na de pauze met de volle buit vandoor: 1-2.
En daarmee is SC Heerenveen bezig aan een fraaie serie, na zeges (in het eigen Abe Lenstra-stadion) op zowel PSV als Ajax. Toch zag het daar aanvankelijk in de Goffert nog geenszins naar uit. Want NEC was de ploeg die de lakens uitdeelde en NEC was ook de ploeg die na een klein kwartiertje via Youssouf Hersi de leiding nam.

SC Heerenveen toonde in Nijmegen echter wel degelijk aan ook te kunnen vechten. Bovendien bleek te ploeg te bschikken over de noodzakelijke veerkracht, al had het daar na een dik uur voetballen wel de hulp voor nodig van neo-NEC’er Edgar Barreto. De jonge Chileen gaf de bal knullig mee aan Daniel Berg Hestad, die alleen voor Dennis Gentenaar geen fout maakte: 1-1.

Terwijl het spelpeil afzakte naar een bedenkelijk niveau, maakten de Friezen zich op voor de overwinning. Het was uiteindelijk Mika Väyrynen die kort voor tijd, op aangeven van Stefan Selakovic, de genadeklap uitdeelde: 1-2.

Voetbal.nl
Väyrynen weer held van Heerenveen

Mika Väyrynen is wederom de held van SC Heerenveen. De Finse middenvelder scoorde afgelopen woensdag nog twee maal in de 4-1 zege op Ajax en zaterdagavond was hij matchwinnaar in de uitwedstrijd tegen NEC. In de tachtigste minuut schoot Väyrynen de Friezen naar een zwaarbevochten 1-2 overwinning.

Met een voorsprong aan de thee gaan en de wedstrijd toch verliezen. Het is een scenario dat NEC inmiddels door en door kent, want tegen Heerenveen gebeurde het voor de zesde maal dit seizoen. Dit keer werd de voorsprong bewerkstelligd door Youssouf Hersi, die al in de dertiende minuut voor de 1-0 voorsprong zorgde. Het was zijn vierde treffer in zes wedstrijden die hij in zijn loopbaan tegen Heerenveen speelde. Na rust ging het in de 65ste minuut mis voor NEC. Daniel Berg Hestad tekende voor de gelijkmaker en een kwartier later bezorgde Väyrynen de Nijmegenaren de zevende thuisnederlaag van het seizoen. Het was ook de 200ste overwinning van Heerenveen-trainer Foppe de Haan in het betaalde voetbal.

Voetbalkrant.nl
NEC-Heerenveen
Heerenveen zit AZ inmiddels op de hielen. De Friese ploeg is dankzij de zeges op PSV (3-2 een week geleden) en 4-1 (afgelopen woensdag) in de ‘winning mood’ gekomen, al deed NEC er aanvankelijk alles aan om de gasten weer met beide benen op de grond te krijgen. Hersi rondde na een kwartier een snelle NEC-aanval af. De verdiende voorsprong hield na rust echter geen stand tegen het plots veel gedrevener spelende Heerenveen, dat in de kleedkamer was uitgedaagd door trainer Foppe de Haan: ‘Wat willen jullie nou? Hier winnen of verliezen?” Hestad in de 62ste en Väyrynen in de 77ste minuut bezorgden de na dit seizoen afzwaaiende coach zijn tweehonderdste zege in het betaalde voetbal. De sprong over Feyenoord naar de vierde plaats vormde de (voorlopige) beloning.