De Freitas blij met kans tegen AZ

Fabian de Freitas staat zaterdag tegen AZ in de basis bij NEC. De spits scoorde afgelopen week nog in de uitwedstrijd tegen FC Twente.


Het is lang geleden dat Fabian de Freitas een basisplaats heeft gehad in Nijmegen: “Even nadenken hoor. Dat moet ADO Den Haag thuis zijn geweest. Net na de thuiswedstrijd tegen Wisla Krakow. Dat is best lang geleden hè.”


De Freitas wil graag wat laten zien zaterdag. “Ik ben blij dat ik mag beginnen tegen AZ. Ik wil natuurlijk zoveel mogelijk spelen. Maar ja, de trainer beslist uiteindelijk. Het kan zijn dat het een tactische keuze is.”Het maakt De Freitas eigenlijk niets uit: “Zico Tumba is ziek geweest deze week. Daat kan ook meespelen. Ach, het doet er niet toe. Ik wil goed spelen dan moet de trainer maar weer kiezen.”


Na een moeilijke periode is dit een prettige ontwikkeling: “Het is een vervelende tijd geweest. Zeker omdat ik al gestopt was en dacht bij NEC een mooi eind aan mijn carrière te maken. Maar ik loop al een tijdje mee en weet dat het zo kan gaan.”


De Freitas is al de hele week bezig met AZ: “Er zit nu meer spanning op de voorbereiding. Mijn eergevoel speelt ook mee. Ik kan best leuk voetballen.”


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan