Cork City verslaat Malmö met 3-1

Zaterdagavond waren miljoenen Nederlanders bezig met maar één wedstrijd en dat was natuurlijk Nederland-Tsjechie maar voor een paar duizend NEC-supporters was het ook van belang wat er zich die avond allemaal in Cork (Ierland) afspeelde, waar de plaatselijke trots Cork City het Zweedse Malmö FF met 3-1 versloeg.


De officiele site van Cork City omschrijft de overwinning als het grootste resultaat ooit aangezien Malmö FF van te voren werd gezien als de absolute favoriet voor dit duel. Maar na tien minuten opende John O’Flynn al de score voor de Ieren, hij veroverde de bal van keeper Joel Ringström en schoot de bal in het lege doel: 1-0. Het doelpunt leverde hem wel een gele kaart op aangezien hij z’n shirt uit trok en dat mag niet meer van de UEFA.Even later kopte Kevin Doyle de bal net over maar na een dik half uur spelen was het wel raak. Een vrije trap van George O’Callaghan beland op het hoofd van de vrijstaande aanvoerder Dan Murray die de verdiende 2-0 inkopt. Daarna worden de Zweden eindelijk wakker en er ontstaat een waar offensief richting het doel van Cork City. Malmö krijgt een viertal corners achter elkaar en spits Niklas Skoog ziet een bal van de doellijn weggewerkt worden, later vliegt een schot van Glenn Holgersson net langs de paal en als keeper Michael Devine van Cork dan ook nog eens een reddende engel blijkt te zijn op een inzet van Hasse Mattisson mag Cork met een 2-0 voorsprong en een staande ovatie gaan rusten.Net na rust belandde een schot van Hasse Mattisson op de lat en daarna deed Cork weer wat terug, een voorzet van Liam Kearney werd net naast gekopt door Kevin Doyle. Daarna voerde Cork de druk verder op en dat leverde zelfs de derde treffer op, weer een assist van George O’Callaghan die zijn corner ingekopt ziet worden door Dan Murray: 3-0. Daarna bleven de Ieren gevaarlijk via kansen van Neale Fenn en John O?Flynn maar die verzuimden het om er een monsterscore van te maken.In de slotfase zetten de Zweden weer aan voor een offensief en scoort Malmö dan toch dat belangrijke ‘uit-doelpunt’, het is invaller Darko Lukanovic die de bal achter keeper Michael Devine kopt: 3-1. Even later is Niklas Skoog nog dichtbij de 3-2 maar keeper Michael Devine gooit zichzelf voor het schot en zo wint Cork City met 3-1.


Zondagavond om 19:00 uur treffen beide teams elkaar weer maar dan in Zweden, daarna weet NEC tegen wie ze op Zaterdag 3 juli in De Goffert moeten aantreden.


Cork City-Malmö FF (2-0) 3-1
11. O’ Flynn 1-0
34. Murray 2-0
60. Murray 3-0
85. Lukanovic 3-1

Scheidsrechter: Marijo Strahonja (Kroatië)
Toeschouwers: 5.500
Geel: O’Flynn & Bennett (Cork City)

Cork City
Michael Devine; Cillian Lordan, Alan Bennett, Dan Murray, Danny Murphy; Liam Kearney, Colin O?Brien, George O?Callaghan, Kevin Doyle; John O?Flynn, Neale Fenn.
Invallers: Brendan Sweeney voor Fenn (88min)

Malmö FF
Joel Ringström, Olof Persson, Daniel Majstorovic, Thomas Olsson, Hasse Mattisson, Joseph Elanga, Afonso Alves, Glenn Holgersson, Tobias Grahn, Niklas Skoog, Behrang Safari.
Invallers: Darko Lukanovic voor Safari (65min), Louay Chanko voor Grahn (71min).

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan